Škoda představila modernizovaný Kodiaq

Pavel Stavebník / AutoRoad.cz, 28. června 2021, 23:53 Google+

Čtyři roky po uvedení na trh prochází světově úspěšné SUV ŠKODA KODIAQ rozsáhlou modernizací. Vůz přináší vylepšený, výraznější designový jazyk. Poprvé nabízí KODIAQ Matrix-LED přední světlomety a Top ergonomická přední sedadla s ventilací a masážní funkcí. Do široké nabídky úsporných motorů generace Evo patří také nový výkonnější motor TSI vrcholného sportovního modelu KODIAQ RS. Vůz, který může být na přání konfigurován jako sedmimístný, je dostupný ve výbavových stupních Ambition, Style a ve verzích L&K, SPORTLINE a RS.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda představila modernizovaný Kodiaq

Škoda představila modernizovaný Kodiaq | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Thomas Schäfer, předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO, říká: „Před čtyřmi lety přinesl KODIAQ do segmentu vozů SUV přednosti vozů ŠKODA, mezi které patří velkorysý prostor, mnoho prvků Simply Clever a vynikající poměr ceny a užitné hodnoty. Tyto přednosti nabízí samozřejmě také modernizovaná verze bestselleru značky ŠKODA. Model KODIAQ jsme dále vylepšili. Současná verze tak nyní nabízí vyšší úroveň komfortu, efektivnější motory a svěží, výrazný vzhled. Jsem přesvědčen, že modernizovaná verze naváže na úspěšný příběh vozu KODIAQ.“

Ještě výraznější vzhled, poprvé v nabídce na přání Matrix-LED přední světlomety
Modernizovaný model KODIAQ má vylepšený designový jazyk vozů SUV značky ŠKODA. Ve výbavových stupních Ambition a Style je součástí předního a zadního nárazníku lišta s hliníkovým dekorem, která dodává vozu robustní vzhled. K výraznějšímu designu přispívá rovněž nová přední část se vzpřímenější šestihrannou maskou chladiče. LED přední světlomety, které jsou součástí standadní výbavy, jsou užší a působí tak dynamičtějším dojmem. Poprvé ŠKODA KODIAQ nabízí na přání Matrix-LED přední světlomety. 19" kola z lehké slitiny Procyon a 20" kola z lehké slitiny Sagitarius vozu KODIAQ RS mají odnímatelné kryty, které vylepšují jejich aerodynamické vlastnosti. Speciální aerodynamická kola, nový přední a zadní nárazník a nový černě lakovaný střešní spoiler s finlety po stranách přispívají ke snížení odporu vzduchu.

img-responsive

Škoda představila modernizovaný Kodiaq | foto: Škoda Auto

Interiér šetrnější k životnímu prostředí, poprvé v nabídce na přání Top ergonomická přední sedadla
Moderní vzhled interiéru dotvářejí nové dekorační lišty, nové kontrastní prošívání a ambientní LED osvětlení s rozšířenými funkcemi. KODIAQ také poprvé nabízí na přání elektricky nastavitelná Top ergonomická přední sedadla s potahem z perforované kůže, ventilací a masážní funkcí, která jsou součástí komfort paketu Top. Pro výbavový stupeň Style jsou na přání dostupná ekologická sedadla s kvalitními potahy z trvale udržitelných veganských recyklovaných materiálů.

Exteriér: Nové offroadové designové prvky přinášejí robustnější vzhled
Díky nové přídi, novým offroadovým designovým prvkům a šestihranné masce chladiče má nyní ŠKODA KODIAQ ještě robustnější vzhled. Ve výbavových stupních Ambition a Style má KODIAQ na předním a zadním nárazníku lišty s hliníkovým dekorem. Nové spoilery zlepšují aerodynamické vlastnosti vozu a zajišťují součinitel odporu vzduchu cx od 0,31. LED přední světlomety, které jsou nyní užší než u předchůdce, jsou poprvé dostupné také v Matrix-LED verzi a zaručují výraznější vzhled. ŠKODA KODIAQ má rovněž nová kola z lehké slitiny o průměru až 20". Modely KODIAQ L&K a KODIAQ SPORTLINE mají specifický vzhled.

Interiér: Vyšší úroveň komfortu a trvale udržitelné materiály
Interiér vozu KODIAQ byl znovu vylepšen a je nyní komfortnější, ergonomičtější a šetrnější k životnímu prostředí. Poprvé nabízí KODIAQ na přání Top ergonomická přední sedadla s ventilací a masážní funkcí. Pro výbavový stupeň Style jsou na přání dostupná ekologická sedadla s potahy z trvale udržitelných veganských materiálů. Nové dekorační lišty, nové kontrastní prošití a ambientní LED osvětlení s rozšířenými funkcemi dodávají interiéru svěží vzhled.

img-responsive

Škoda představila modernizovaný Kodiaq | foto: Škoda Auto

Motory: Generace Evo nabízí nižší spotřebu a emise
ŠKODA KODIAQ nabízí pět moderních úsporných motorů nové generace Evo koncernu Volkswagen. V rámci procesu Twin Dosing, který se objevuje u obou naftových motorů, jsou během úpravy výfukových plynů emise oxidů dusíku hluboko pod stanovenou normou. KODIAQ nabízí poprvé pro sportovní vrcholný model RS benzinový motor 2,0 TSI o výkonu 180 kW (245 k).

ŠKODA KODIAQ nabízí dva naftové motory 2,0 TDI o výkonu 110 kW (150 k) a 147 kW (200 k), které se pojí se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG. V nabídce jsou také tři benzinové motory. Motor 1,5 TSI o výkonu 110 kW (150 k) je jako jediný vybaven pohonem předních kol a manuální šestistupňovou převodovkou. Na přání je dodávána automatická převodovka DSG. Ta je společně s pohonem všech kol součástí standardní výbavy u motoru 2,0 TSI o výkonu 140 kW (190 k) a 2,0 TSI o výkonu 180 kW (245 k) modelu KODIAQ RS. Všechny motory splňují emisní normu Euro 6d.

img-responsive

Škoda představila modernizovaný Kodiaq | foto: Škoda Auto

Bezpečnost: Asistovaná jízda a až devět airbagů
Modernizovaná ŠKODA KODIAQ nabízí vylepšené asistenční systémy a devět airbagů, což přispívá k maximální ochraně všech cestujících. Ochrana cestujících, která je k dispozici na přání, reaguje již předem na hrozící náraz, aby minimalizovala následky případné nehody. V závislosti na dané verzi sdružuje Asistovaná jízda 2.0 sedm, respektive osm asistenčních systémů, mezi které patří například Prediktivní tempomat, Adaptivní vedení v jízdním pruhu nebo vylepšená verze Rozpoznávání dopravních značek.

Konektivita: Moderní, digitální, s možností individuální konfigurace
ŠKODA KODIAQ nabízí moderní infotainment systémy s digitálním DAB tunerem, velkými dotykovými displeji a rozsáhlými online službami včetně web rádia. Bolero, Amundsen a Columbus, které patří do třetí generace modulární platformy infotainmentu koncernu Volkswagen, jsou pomocí zabudované karty eSIM vždy online. Od výbavového stupně Style je součástí standardní výbavy virtuální kokpit s 10,25" displejem, který nabízí nové režimy zobrazení.

img-responsive

Škoda představila modernizovaný Kodiaq | foto: Škoda Auto

Simply Clever: Tradiční chytré prvky
Novým prvkem ve voze ŠKODA KODIAQ je integrovaný trychtýř v uzávěru nádržky ostřikovačů čelního skla. Součástí standardní výbavy jsou však také tradiční Simply Clever prvky, mezi které patří například škrabka na led
ve víčku palivové nádrže s měřítkem pro kontrolní měření hloubky dezénu pneumatik, držák parkovacích lístků na vnitřní straně A-sloupku a odkládací schránky ve výplni předních dveří včetně deštníku. ŠKODA KODIAQ nabízí celkem až 45 Simply Clever prvků.

Komfort na zadních sedadlech zvyšuje na přání dostupný ambientní paket, který obsahuje Paket pro spaní s dvěma velkými komfortními hlavovými opěrkami a přikrývkou, rolety zadních oken a další prvky výbavy, které zvyšují komfort na zadních sedadlech. K dispozici je také držák tabletu na hlavových opěrkách předních sedadel, který nabízí cestujícím vzadu další možnosti zábavy. Snadný přístup k zavazadlům umožňují elektricky ovládané páté dveře s virtuálním pedálem, které jsou dostupné na přání. Virtuální pedál otevírá páté dveře pohybem nohy pod zadním nárazníkem.

Vytisknout

Diskuze: Škoda představila modernizovaný Kodiaq

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

Honda Civic

Honda odhaluje první snímky Civicu nové generace

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud