Kia představila řadu novinek, největší emoce ale vzbuzuje koncept Proceed

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 13. září 2017, 08:52 Google+ Frankfurt 2017

Kia na mezinárodním autosalonu IAA 2017 ve Frankfurtu odhalila vedle několika nových produkčních modelů i novou pozoruhodnou studii Proceed. Ten představuje smělou vizi zařadit se do příští generace rodiny vozů cee’d. Koncept byl odhalen vedle nového modelu Kia Stonic, který ve Frankfurtu absolvuje světovou premiéru. Před celosvětovým zahájením prodejů v tomto roce se poprvé ukazuje i Picanto X-Line a modernizované Sorento.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nový koncept Kia Proceed

Nový koncept Kia Proceed | foto: Kia Motors

Sdílejte článek

Světová premiéra studie Kia Proceed

Dnes poprvé představovaný koncept současně uvádí pro značku Kia nový typ karoserie. Prodloužený hot-hatch zaujme nízkou linií střechy, atletickými proporcemi a kompaktními rozměry. Do karoserie konceptu Proceed je začleněna markantní ‘žraločí ploutev’, která poukazuje na chybějící prostřední Bsloupky, zatímco boční profily akcentují okenní čáru studie, kontrastující s robustní zádí. Koncept je lakován speciálním červeným odstínem ‘Lava Red’, který vznikl kombinací několika ručně nanášených vrstev laku (černého, stříbrného s chromovým efektem a červeného).

Kabina je inspirována vysokým krejčovstvím (haute couture). Čtyři sedadla s dělenými opěradly jsou ručně čalouněna rozčeřenou černou látkou na míru; vnitřní panely dveří pak pokrývá ručně barvená hedvábná textilie přecházející až do prostoru pro nohy. Ovládací prvky na přístrojové desce studie Proceed jsou opatřeny vroubkovaným hliníkem pro co nejpříjemnější zpětnou vazbu při doteku.

Světová premiéra nového kompaktního crossoveru Kia Stonic

Kia Stonic, veřejnosti poprvé představovaná ve Frankfurtu, je důležitou zbraní k získání nových zákazníků v rámci jednoho z nejnovějších a nejdynamičtějších segmentů evropského automobilového trhu. Nový Stonic je poutavý a sebejistý kompaktní crossover s nejširšími možnostmi zákaznických úprav v historii značky Kia.

Jeden z designově nejpozoruhodnějších vozů této značky je díky charakteristické tygří masce chladiče okamžitě rozpoznatelný coby vůz Kia. Jedinečná střecha ve stylu ‘Targa’ tvoří dokonalý základ pro dvoubarevné lakování. Vybírat lze až z 20 dvoubarevných kombinací, včetně pěti výrazných barevných variant střechy.

img-responsive

Kia Stonic | foto: Kia Motors ČR

Kabina nabízí zájemcům podobné možnosti zákaznických úprav jako exteriér, včetně výběru z¨několika výrazných barevných paketů. Stonic, navržený v duchu zásad ergonomie, nabízí řadu technologií zaměřených na pohodlí, funkčnost, konektivitu a bezpečnost. Promyšlené obestavění prostoru znamená dost místa pro celou posádku, dokonce v dané třídě rekordní šířku v úrovni ramen i velkorysý prostor pro nohy a nad hlavou.

Vůz může pohánět několik lehkých benzínových a naftových motorů, vždy ve spojení s manuální převodovkou pro maximální požitek z jízdy a nízkou spotřebu paliva. Díky řízení a podvozku naladěnému podle vkusu evropských zákazníků se majitelé mohou těšit na příjemné zážitky za volantem, bezprostřední zpětnou vazbu a vysokou jízdní stabilitu.

Zbrusu nový Stonic se na evropských trzích začne prodávat v průběhu třetího čtvrtletí 2017.

Celosvětová premiéra modelu Picanto X-Line, inspirovaného kategorií crossoverů

Vedle modelu Stonic se na stánku Kia objevuje i zbrusu nové Picanto X-Line, které ve Frankfurtu absolvovalo veřejnou premiéru. Picanto X-Line, inspirované kategorií crossoverů, dále zvyšuje atraktivitu nejmenšího modelu Kia s označením Picanto a spojuje nejlepší tradiční kvality tohoto vozu s novým vzhledem, jemuž stály vzorem populární crossovery a SUV značky Kia. Robustní design je zvýrazněn kontrastními barevnými pakety a větší světlou výškou (+15 mm). Výsledkem je sebejistější vzhled vozidla do nepříznivých podmínek a zároveň lepší výhled řidiče na silnici.

img-responsive

Kia Picanto X-Line | foto: Kia Motors ČR

Picanto X-Line pohání jednotka 1,0 litru T-GDI (zkr. Turbocharged Gasoline Direct Injection – přeplňovaný motor s přímým vstřikováním benzínu), díky němuž je Picanto nejvýkonnějším modelem s tímto označením v historii. Tentýž motor se objeví v provedení GT-Line poté, co se zbrusu nové Picanto X-Line začne prodávat na evropských trzích (během posledního čtvrtletí roku 2017).

Odhalena modernizovaná Kia Sorento v evropské specifikaci

Ještě před zahájením celosvětových prodejů během posledního letošního čtvrtletí se na autosalonu poprvé odhaluje nové Sorento, sedmimístné vlajkové SUV značky Kia.

img-responsive

Kia Sorento GT Line | foto: Kia Motors ČR

Sorento v posledních letech významně přispělo k nepolevujícím prodejním úspěchům vozů Kia na evropských i světových trzích. Nové Sorento používá novou osmistupňovou automatickou převodovku Kia, jejíž výhodou je hladké řazení, přesvědčivé jízdní schopnosti a nižší emise. Z dalších vylepšení jmenujme řadu nových prvků v oblasti bezpečnosti, uživatelského pohodlí a praktičnosti, jako je např. nová 8" dotyková obrazovka palubního infotainmentu Kia nebo nejrůznější systémy na podporu řízení.

Modernizované Sorento je nyní poprvé k dispozici i v nové specifikaci ‘GT Line’, nabízející zákazníkům sportovní vzhled a dynamiku výkonnějších modelů GT značky Kia, ovšem při zachování tradiční všestrannosti, schopností a pohodlí modelu Sorento.

Stinger v prodeji na evropských trzích během posledního letošního čtvrtletí

Na autosalonu ve Frankfurtu se objeví i evropská specifikace modelu Stinger. V rámci Evropy jde o poslední výstavní účast před zahájením prodejů během posledního letošního čtvrtletí. V Evropě se bude Stinger nabízet se třemi různými motory: přeplňovaným benzínovým motorem 2,0 litru, naftovým motorem 2,2 litru, resp. dvojitě přeplňovaným benzínovým motorem 3,3 litru V6 o výkonu 370 koní.

img-responsive

Nová Kia Stinger | foto: Kia Motors

Kia Stinger v roli suverénního gran turisma byla navržena v Evropě a představuje nejvýkonnější a nejlépe akcelerující sériový model Kia v historii značky.

Vytisknout

Diskuze: Kia představila řadu novinek, největší emoce ale vzbuzuje koncept Proceed

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Koncept BMW i Vision Dynamics

Dočkáme se futuristického BMW i Vision Dynamics na silnicích? Vyloučené to není

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud