Legendy opět přicházejí!

ar2, 28. května 2015, 14:31 Google+

750 automobilů, 350 motocyklů, řada zahraničních a českých hvězd motorsportu, dětská a dámská zóna, exhibiční jízdy, veteránské akce, umělecké a fotografické výstavy a bohatý doprovodný program. To je jen stručný výčet toho, co můžete vidět a zažít na druhém ročníku unikátní motoristické slavnosti Legendy, která se uskuteční 13.–14. června 2015 v nádherném anglickém parku Psychiatrické nemocnice Praha-Bohnice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Po úspěšném loňském prvním ročníku, kam přišlo během jednoho víkendu téměř dvacet tisíc lidí, nás čekají další dva dny plné dechberoucích zážitků, nezapomenutelných akcí a skvělé zábavy. Autosalon, motosalon a megashow Legendy slibují opět světové špičky motorsportu a unikátní exponáty na velkorysé výstavní ploše anglického parku nemocnice Bohnice s rozlohou 640 000 metrů čtverečních. 

V letošním roce se jedná o jediný autosalon v České republice, kde budete moci shlédnout ty nejvýznamnější automobilové novinky pro rok 2015 (několik českých, ale také evropských premiér). Počtem exponátů jsou pražské Legendy 2015 větší než Autosalon Detroit 2015 a pomalu atakují ženevský autosalon.

„Inspirovaly mě akce jako Salon Privé v Londýně, a když jsem se porozhlédl po českém prostředí a kvalitě místních akcí, rozhodl jsem se připravit Legendy jako velkou oslavu motorismu, kde na jednom místě budou k vidění ty nejkrásnější vozy napříč automobilovou historií,“ objasňuje vznik slavnosti Legendy její zakladatel Lubor Kos a dodává: „Jsem si vědom toho, že mnohé výstavy a veletrhy u nás měly v posledních letech sestupnou tendenci, a s těmito stigmaty se budeme muset vypořádat i ze stran vystavovatelů. Nicméně Legendy jsou pojaty jinak, velmi stylově, à la haute couture. Chceme totiž, aby se bavil úplně každý, i ten, kdo třeba doposud v automobilech nespatřoval díla s uměleckou hodnotou.“

Během celého víkendu si přijdou na své všichni návštěvníci. Akce je určena nejen pro skalní fanoušky motorsportu, ale Legendy připravily také celodenní program pro rodiny s dětmi. Rodiče si budou moci užít kompletně celou výstavu a díky bohaté dětské zóně o velikosti fotbalového hřiště si skvělé zážitky odnesou i jejich malé ratolesti. Navíc Autoklub ČR přináší mladým talentům unikátní šanci dostat se mezi světové hvězdy motorsportu. Obnovuje nábory dětí a mládeže do motorsportu, takže pokud má vaše dítě sen být jeho součástí, zde si ho může splnit. Závodní škola a výchova mladých jezdců v oblasti bezpečnosti silničního provozu v poslední době na naší půdě chyběla a proto se Autoklub ČR chce opět postarat o nové potenciální závodníky. Nebudou chybět různé soutěže a dětské disciplíny – motokáry, minibiky, motocross apod. Pro ženy je na Legendách letos nově také dámská zóna, kde je čeká škola líčení, kosmetické rady, kavárna a mnoho dalšího. 

Na výstavě, kterou nelze projít za méně než 5 hodin, bude k vidění například originální Formule 1 po Michaelu Schumacherovi, McLaren P1 a Porsche 918 Spyder Hybrid v hodnotě několika desítek miliónů, výstava Škody LR včetně originálního servisního vozu Škoda Motorsport, exkluzivní výstava 40 vozů Ferrari včetně modelů F40, F50 či Enzo. Účast potvrdily také automobilky Mercedes-Benz, Audi, Seat, Porsche, Opel, Subaru, Volvo a Invelt BMW. 

Spolupořadatelem Legend je Autoklub České republiky, nejvyšší autorita motorismu v České republice. Sdružení žije nejen sportem, ale jeho velký zájem je i v bezpečnosti silničního provozu, která se ve velké míře promítne i na Legendách, kde se chce Autoklub zaměřit na zlepšování řidičských dovedností účastníků silničního provozu. 

Pro usnadnění orientace bude bohnický areál nově vybaven speciálním navigačním systémem, který bude po skončení slavnosti zakladatelem a ředitelem slavnosti Luborem Kosem věnován Psychiatrické nemocnici Bohnice. V loňském roce Legendy darovaly nemocnici sanitní vůz Volkswagen Transporter.

Vytisknout

Diskuze: Legendy opět přicházejí!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Urus

Lamborghini Urus potvrzen na 100% pro rok 2018

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud