Značka DS vstupuje do nové epochy!

ar5, 5. března 2015, 09:15 Google+

DS se na ženevském autosalonu poprvé představí jako samostatná značka. Jde o důležitou etapu představující začátek nové epochy, protože DS při této příležitosti odhaluje své nové logo, svůj podpis „Spirit of avant-garde“ a novou DS 5.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Návštěvníci si budou rovněž moci od 5. do 15. března 2015 na stánku DS (pavilon 6 výstaviště Palexpo) prohlédnout koncepční vůz Divine DS a dva show-cars, DS 5 Moon Dust a DS 21 Pallas ve „verzi roku 2015“. Toto mezinárodní setkání je pro novou prémiovou značku DS příležitostí, aby znovu potvrdila svou ambici vrátit francouzský automobilový průmysl mezi luxusní segmenty.

Značka DS dnes odhaluje své nové logo, svůj podpis značky, své poslední výtvory a svou nabídku mobilních služeb. DS tak vstupuje do nové epochy v duchu avantgardy!

Nové logo a podpis pro novou značku DS

Značka DS, oficiálně založená v červnu 2014, se stejně jako vůz DS z roku 1955 zrodila v Paříži. Dnes odhaluje své nové logo tvořené monogramem DS, který dominuje názvu „DS AUTOMOBILES“. Tento záměrně francouzský název se odvolává na francouzské kořeny značky a odráží pozici značky DS, která se opírá o vysokou úroveň automobilového know-how. Při příležitosti ženevského autosalonu DS také odhaluje svůj nový podpis značky: SPIRIT OF AVANT-GARDE (avantgardní duch). Tento anglický podpis ukazuje na mezinárodní ambice značky DS. Odráží filozofii, kterou se značka řídí, když svým zákazníkům nabízí výrazně technologická elegantní auta vynikajícího stylu se smyslem pro detail a auta plná dynamického komfortu. SPIRIT OF AVANT-GARDE odráží také postoj DS, jde o výzvu pro všechny, kdo sdílejí tuto optimistickou vizi a tento stejný avantgardní duch.

Nová DS 5: Ztělesnění značky DS

Nic nemůže tento podpis SPIRIT OF AVANT-GARDE lépe ztělesnit než auto! Návštěvníci ženevského autosalonu se tak budou moci ve světové premiéře seznámit s novou DS 5, vlajkovou lodí značky DS,

která otevírá novou identitu značky a získává novou přední masku nazvanou DS Wings a další novinky, které z ní dělají pravou DSS!

Nová DS 5 má všechny vlastnosti současných i budoucích vozů DS: avantgardní styl, dynamické chování, eleganci, smysl pro detail i použití Hi-Tech technologií.

Přední maska je neopominutelným prvkem každého prémiového vozu. Nové DS 5 přináší vyšší statut a výraznější charakter. Tvoří ji vertikální maska chladiče, na které je hrdě umístěno logo DS. Maska chladiče byla nazvaná DS Wings, jako připomínka původní DS. Dalším novám prvkem jsou světlomety s technologií „DS LED Vision“.

V kabině je místo řidiče ve stylu kokpitu letadla opatřeno sedmipalcovým dotykovým displejem poslední generace, který nabízí snadný přístup ke všem funkcím vozu. Zákazník má již od uvedení vozu do prodeje na výběr mezi pěti výkonnými motory, jejichž točivý moment může dosáhnout až 400 Nm. Motory jsou i energeticky účinné (s emisemi 100 g/km či dokonce u některých motorů 90 g/km).

Díky těmto novým prvkům, které doplňují jiné, jimiž se vůz již proslavil, jako je jeho avantgardní styl či elegance do posledního detailu, je nová DS 5 více než kdy jindy vlajkovou lodí značky DS.

DS 5 Moon Dust: Show-Car povznášející novou DS 5!

U vozu DS 5 Moon Dust byla provedena řada úprav, aby se zdůraznila nová maska chladiče DS… vůz dostal šedý strukturovaný lak, který se inspiroval ve světě letectví, byly provedeny specifické chromové úpravy. Chromové prvky přední masky dostaly více světla a lesku, aby kontrastovaly s ostatními stylovými prvky v provedení „Dark chrome“.

Cílem autorů masky chladiče DS Wings šestiúhelníkového tvaru bylo zaujmout na první pohled jedinečným propracovaným grafickým designem kladoucím důraz na monogram DS. Chromem orámovaná maska – což ještě více zdůrazňuje její eleganci – je prodloužena dvěma světelnými lištami uvnitř světlometů.

DS 5 Moon Dust nabízí rovněž nesmírně elegantní interiér, díky němuž se řidič ponoří do světa, který svědčí o tom nejlepším know-how z hlediska konečného provedení. To si vyžádalo především řemeslnou techniku špičkových čalouníků, přičemž nezaostává ani kvalita použitých materiálů. Pro interiér vozu DS 5 Moon Dust byly použity materiály jako hnědá voskovaná kůže v provedení „Bracelet de montre´“, panely dveří z plisovaného hedvábí a ozdobné prvky z matně černého ebenu Macassar… všechny tyto materiály jsou na úrovni salónů francouzské haute couture.

DS 21 Pallas „verze roku 2015“: Připomínka historie

Dalším vozem připomínající historii vozu DS z roku 1955 je DS 21 Pallas ve „verzi roku 2015“. Tento legendární vůz, který letos slaví 60 let, představuje odkaz, z něhož čerpá dnešní značka DS. Designérské týmy DS přepracovaly model DS 21 Pallas, s cílem spojit odkaz a přítomnost. Model vystavený na ženevském autosalonu je tak v odstínu modrá Encre, která odkazuje na odstín nové DS 5 při uvedení na trh, a interiér v semianilínové kůži „Criollo“, která připomíná nejluxusnější verze dnešních DS.

Divine DS: budoucnost značky DS

Vize budoucnosti DS je na ženevském autosalonu zosobněna i modelem Divine DS. Tento koncepční vůz, který byl představen na pařížském autosalonu v roce 2014, v sobě koncentruje samotný genový základ značky i její budoucnost. Model, který vznikl v pařížských ateliérech, v sobě spojuje eleganci a technologii. Vyznačuje se kompaktní čtyřdveřovou siluetou a výrazným elegantním a uhrančivým stylem, který posilují nápadné grafické prvky. I interiér vozu nabízí zcela nové odvážné uspořádání. Koncept Divine DS klade největší důraz na technologie, je vybaven laserovými světlomety, zadní víko je pokryto malými ploškami, které se zvedají a zvyšují tak aerodynamiku celého vozu, zabudovaná kamera přenáší obraz prostoru za vozem do kabiny a místo řidiče ve stylu kokpitu je plně digitální…

U konceptu Divine DS se poprvé objevuje koncepce „Hypertypage“, která nabízí tři vzájemně vyměnitelné verze palubní desky a čalounění dveří, jež ztělesňují tři zcela odlišné výrazné osobnosti: „Parisienne Chic“, „Mâle“ a „Fatale Punk“.

Nové mobilní služby

Značka DS hodlá u svých vozů klást velký důraz na technologie, proto je vybavila nabídkou mobilních služeb, které se snadno ovládají a jsou zaměřené na zákazníka:

* nový dotykový displej, který bude u všech vozů DS k dispozici během prvního pololetí. Displej u nové DS 5 je kompatibilní s novou funkcí Mirror Screen. Ta umožňuje přístup k aplikacím kompatibilním s chytrým telefonem, aniž by řidič musel s telefonem manipulovat. Funkce bude k dispozici ihned po uvedení vozu na trh.

* DS Connect Box, nabídka inovativních mobilních služeb, které odpovídají očekávání zákazníků značky z hlediska bezpečnosti, úspory času, rozpočtu a komfortu. Tyto mobilní služby fungují na základě GPS modulu a SIM karty zabudované do palubní desky vozu.

K dispozici jsou čtyři balíčky:

- Paket SOS & Assistance: automatické nouzové volání nebo přímé propojení s platformou nouzového volání pomocí tlačítka „SOS“.

- Paket Monitoring: virtuální servisní knížka (automatické sledování počtu ujetých kilometrů a upozornění na nutnost provedení servisní kontroly nebo údržby) a zpráva o používání vozu.

- Paket Mapping: lokalizace vozu, zobrazení projetých tras a informace o používání vozu v případě jeho zapůjčení.

- Paket Racking: nalezení polohy vozu v případě jeho odcizení, služba je k dispozici nepřetržitě.

A konečně se u nové DS 5 objevuje mobilní aplikace MyDS kompatibilní se systémem iOS/Androïd. Tato aplikace seskupuje řadu funkcí, které řidiči pomohou najít místo, kde zaparkoval svůj vůz, navedou ho po zaparkování pěšky do cíle, připomenou mu termíny servisních prohlídek, umožní mu přístup k palubní dokumentaci atd. Jaký je cíl této aplikace? Pomoci řidiči při cestách a nabídnout mu intuitivní a inovativní služby. Zákazník tak má po ruce všechny informace týkající se jeho vozu a nabídky určené pro zákazníky DS.

Vytisknout

Diskuze: Značka DS vstupuje do nové epochy!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

Opel Corsa OPC přijela do Ženevy, pod kapotou má 207 koní - anotační foto

Opel Corsa OPC přijela do Ženevy, pod kapotou má 207 koní

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud