Volkswagen a jeho servisní akce "Čistý vzduch není luxus"

ar5, 3. června 2014, 10:14 Google+

Stačí jedno kýchnutí a život může nabrat zcela nechtěný směr. Řidič, který kýchne při rychlosti pouhých 50 km/h, ujede totiž „poslepu“ celých 13 metrů – snad ani nedomýšlet, co všechno se na nich může v městském provozu, při nepříznivé konstelaci hvězd, odehrát.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Tomu všemu – alergickému kýchnutí i jeho případným tragickým následkům – lze předejít pravidelnou výměnou prachového a pylového filtru, který je možné u vozů starších pěti let pořídit jako Economy díl o cca 25 % výhodněji.

Je všeobecně známo, že prostředí má velký vliv na výkon člověka. Ve zvláštní míře to platí i pro tak náročnou činnost, jako je řízení automobilu, které vyžaduje dlouhodobé soustředění a pohotové reakce na celou řadu rozmanitých vjemů. Jakýkoli nedostatek – od příliš velké zimy nebo horka až po vydýchaný vzduch nasycený škodlivými exhalacemi či dráždivými pyly – urychluje únavu a ztrátu koncentrace řidiče, což negativně ovlivňuje bezpečnost silničního provozu.

Výrobce vozů Volkswagen proto věnuje při vývoji automobilů s logem VW maximální pozornost mimo jiné čistotě vzduchu, přiváděného ventilační soustavou do interiéru. Klíčovou roli v této oblasti hraje prachový a pylový filtr, který zbavuje vzduch, přiváděný do kabiny, všech nežádoucích nečistot. Nejde přitom jen o prach, ale i o pyly a spory. To jsou všechno látky, které mohou vyvolávat u citlivých osob alergické reakce.

Volkswagen proto motoristům doporučuje pravidelnou výměnu prachového a pylového filtru, protože postupem času se filtr zanese zachycenými nečistotami a výrazně poklesne jeho průchodnost, což velmi negativně ovlivňuje funkci ventilační soustavy. Dalším přínosem pravidelné výměny prachového a pylového filtru je minimalizace mlžení oken pro dobrý výhled za všech podmínek a ochrana klimatizace před znečištěním a následným poškozením.

Pro majitele starších vozů Volkswagen jsou připraveny speciální prachové a pylové filtry Economy, které splňují nejvyšší nároky na ochranu zdraví za výhodnější ceny. Vzduch ve filtru prochází nejprve filtrační vrstvou, která zachytí – kromě prachu a sazí – až 99 % pylových zrn. Poté následuje vrstva aktivního uhlí, jehož extrémně pórovitá struktura váže plynné škodliviny, ozon, mikroorganismy a nepříjemné pachy. Pouhé čtyři gramy aktivního uhlí, použité v prachovém a pylovém filtru Economy, mají povrch s plochou fotbalového hřiště.

Volkswagen reaguje na potřeby majitelů starších vozů atraktivní nabídkou Economy dílů, které jsou při zachování nejvyšších standardů funkčnosti, spolehlivosti, bezpečnosti a kvality v průměru o 25 % cenově výhodnější než Originální díly Volkswagen®, aby náklady na údržbu a opravy těchto vozidel odpovídaly jejich časové hodnotě. Zatímco Originální díly Volkswagen® a Originální výměnné díly Volkswagen® jsou identické s díly používanými při výrobě nových vozů, u Economy dílů byla upravena jejich konstrukce při dodržení vysokých standardů kvality, což dokládá i dvouletá záruční lhůta.

Economy díly Volkswagen jsou proto chytrou volbou pro všechny majitele vozů Volkswagen starších pěti let. Nabídka Economy dílů pro vozy Volkswagen zahrnuje přibližně 120 položek, od startovacího akumulátoru a stěračů, přes brzdové obložení, kompletní brzdy vpředu a vzadu, přední a zadní tlumič výfuku a tlumiče vpředu až po prachové a pylové filtry.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen a jeho servisní akce "Čistý vzduch není luxus"

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Lamborghini Huracan LP 610-4 Super Trofeo - anotační foto

Lamborghini Huracan LP 610-4 Super Trofeo

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud