Ford v Pekingu: Studie vozu do velkoměsta, Focus nové generace a další

RiP, 28. dubna 2010, 04:24 Google+

ord vystavuje na autosalonu v Pekingu 2010 skutečně širokou škálu produktů a technologií. K vidění je zde mimo jiné nový, celosvětově prodávaný Ford Focus nebo budoucí maloobjemový motor z řady EcoBoost.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Focus

Focus | foto: Ford

Sdílejte článek

Expozice Fordu na autosalonu v Pekingu 2010 pokrývá asi o 25 procent větší plochu než stánek z roku 2008 a kromě výstavy zajímavých produktů a technologií zahrnuje také 17 interaktivních stanic pro návštěvníky. Jde o historicky největší stánek za celou dobu působení společnosti Ford v této části světa.

Ford Focus nové generace v globální předpremiéře
Dynamický a stylový Focus nové generace se představí v Číně v rámci globálního turné po nejvýznamnějších světových autosalónech. Sportovně laděný pětidveřový hatchback, který byl minulý měsíc vystavován v Ženevě a předtím v lednu na celosvětové premiéře v Detroitu, bude jedním z až deseti samostatných modelů založených na nové globální platformě Ford pro segment C. Společnost očekává, že po uvedení na čínský trh v roce 2012 budou celosvětové prodeje této nové rodiny kompaktních modelů činit až dva miliony vozů ročně.


(Vlevo) koncept vozu do velkoměsta - (vpravo) nová genrace modelu Focus


Koncepční automobil Ford Start s motorem EcoBoost 1,0 l
Malý, ekologicky šetrný, důmyslně řešený a zábavný – takový je koncept Ford Start. Díky svému tříválcovému zážehovému motoru EcoBoost 1,0 l nabízí Ford Start jedinečný pohled do nejbližší budoucnosti pohonných jednotek Ford.

Nový výkonný zážehový tříválec EcoBoost 1,0 l je navržen tak, aby umožnil uplatnit přednosti technologie EcoBoost i v menších automobilech s kompaktním motorovým prostorem. Tato pohonná jednotka se již brzy objeví v sériové výrobě a přinese velmi nízké emise CO2 (pod 100 g/km) spolu s výkonem a odezvou srovnatelnými s většími čtyřválci.

Nový Ford Edge debutuje v Číně
Pekingský autosalon bude svědkem čínské výstavní premiéry populárního SUV jménem Ford Edge, které se těší značné oblibě na severoamerickém trhu. Ford Edge se pyšní ladným, harmonickým designem a v jeho komfortním pětimístném interiéru se ideálně snoubí moderní technologie s jedinečným stylem. Od svého vstupu na americký trh před čtyřmi roky nalezl Ford Edge již více než 330 000 zákazníků.

Ford Mondeo EcoBoost
Technologie EcoBoost se poprvé představí čínským zákazníkům v modelu Ford Mondeo. Ten bude v průběhu letošního roku uveden na tamní trh se čtyřválcem EcoBoost 2,0 l.

Ford EcoBoost je úsporná technologie, která díky kombinaci přímého vstřikování paliva a přeplňování turbodmychadlem slibuje snížení spotřeby paliva až o 20 procent a redukci emisí CO2 až o 15 procent. Řadový čtyřválec EcoBoost 2,0 l je první skutečně globální motor této řady. V Evropě ho Ford již nabízí v modelech      S-Max, Galaxy a Mondeo.

Ford staví na svých úspěších v Číně
Ford přijíždí na autosalon v Pekingu povzbuzen nejlepším prodejním rokem v historii svého čínského zastoupení a prodejním rekordem v celé tichomořské Asii a Africe.

Ford China zaznamenával rekordní prodeje po celý rok 2009 – zejména díky skvělým výsledkům Focusu a úspěšnému debutu nového Fordu Fiesta, nového globálního malého Fordu. Počet Focusů prodaných v Číně se minulý měsíc přehoupl přes hranici půl milionu, zatímco 79 000 Fiest prodaných v tichomořské Asii a Africe představuje nárůst o 273 procent! Jen v Číně získala Fiesta přes 50 různých ocenění.

V roce 2009 zůstal Ford Focus nejlépe prodávaným vozem v tichomořské Asii a Africe, když dosáhl historicky nejlepšího prodeje v tomto regionu. 164 719 prodaných vozů znamená oproti roku 2008 nárůst téměř o 20%. Mimoto si Focus připsal historicky nejvyšší prodeje v Číně, Indonésii a Vietnamu. Také Ford Mondeo dosáhl rekordních celoročních výsledků v tichomořské Asii a Africe, když si polepšil o 10 procent na 49 837 prodaných vozů.

Ford investuje do dalšího rozvoje svého úspěchu v tomto regionu a do plného využití potenciálu, který tato oblast nepochybně skýtá. „Regiony tichomořské Asie a Afriky budou mít v příštích sedmi až deseti letech největší podíl na růstu celosvětových aktivit Ford Motor Copany,“ řekl Joe Hinrichs, viceprezident Ford Motor Company a prezident pro region tichomořská Asie a Afrika. „Razantně a s velkým úspěchem restrukturalizujeme svoje aktivity, abychom tento nárůst mohli obsáhnout. Od roku 2006 Ford Motor Company proinvestovala v tomto regionu již více než tři miliardy amerických dolarů.“

Ford v regionu tichomořské Asie a Afriky zaměstnává 25 000 lidí a včetně projektů typu joint-venture provozuje celkem 17 továren či montážních závodů v osmi zemích.

Vytisknout

Diskuze: Ford v Pekingu: Studie vozu do velkoměsta, Focus nové generace a další

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Subaru Forester

OFF ROAD TEST: Subaru Forester – jak zvládá náročný terén ?

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

reklama

Doporučujeme

Panamera

Porsche nechá prověřit na 11 tisíc vozidel modelu Panamera

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud