Biker František Raboň sází na nový SEAT Leon ST

ar5, 11. března 2014, 05:30 Google+

SEAT má novou tvář. Ambassadorem nového kombi Leon ST se stal biker František Raboň, který po loňské sezóně přestoupil ze silnice na horská kola.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Výrazná osobnost české cyklistiky usedá nově za volant elegantního kombi SEAT Leon ST a v maratonech MTB hájí barvy špičkového týmu Specialized Racing MTB Team. Plzeňský rodák je profesionálním cyklistou na nejvyšší úrovni od roku 2006. Před radikální změnou své sportovní kariéry startoval v barvách špičkových týmů cyklistické Pro Tour.

„Z podpory značky SEAT a z nového Leonu ST mám velkou radost. Leon ST vypadá skvěle, a přesto se do něj vejde nejen celá naše rodina, ale i moje závodní kolo. Je to auto přesně podle mých představ,“ říká hrdý otec malé dcerky, který s oblibou vyráží na cyklistické vyjížďky v okolí Plzně i během vzácných přestávek v náročném tréninkovém a závodním programu.

SEAT Leon ST kombinuje svěží dynamický design a precizní ovladatelnost s výjimečnými užitnými vlastnostmi. Velkorysý objem zavazadlového prostoru 587 litrů lze u kompaktního kombi s celkovou délkou 4535 mm zvětšit až na 1470 litrů sklopením opěradel zadních sedadel. Univerzálnost atraktivní novinky v nabídce značky SEAT podtrhuje příkladná variabilita interiéru a dokonalá funkčnost i těch nejmenších detailů. Zdrojem mimořádného temperamentu při velmi nízké spotřebě paliva jsou nejmodernější motory TSI a TDI.

Dnes už bývalý vynikající silniční cyklista František Raboň se rozhodl přesedlat na horská kola ve třiceti letech. Jeho týmovým kolegou ve špičkové stáji Specialized MTB Team je legendární švýcarský biker Christopher Sauser, s nímž František letos pojede slavný závod Cape Epic v Jižní Africe. Cenné rady a podporu poskytuje nováčkovi ve světě MTB také londýnský olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý, který je v rámci týmu Specialized MTB Team specialistou na cross country a na základě úspěšné dlouhodobé spolupráce reprezentuje i nadále značku SEAT, jejíž model Alhambra používá ke každodennímu cestování. 

„Je to velká změna. Novinkou je pro mě nejen odlišná technika jízdy s různými triky pro zvládání nástrah a překážek, ale i takové ‚drobnosti‘, že jako biker nemám v zádech žádného mechanika jedoucího v autě, takže když se mi přetrhne řetěz nebo poškodí plášť uprostřed lesa nebo pouště, musím si s tím co nejrychleji poradit sám,“ říká František Raboň. Fanoušci se s ním nově budou setkávat také na akcích značky SEAT, jejíž loga zdobí Františkovu helmu.

František Raboň se rozhodl v kategorii horských kol pro maratonskou disciplínu, v níž může uplatnit své bohaté zkušenosti ze silničních cyklistických závodů. Maratony jsou zpravidla několikadenní závody, jejichž etapy mají délku 4 až 7 hodin, čímž se liší od mnohem kratších závodů cross country, v nichž září Jarda Kulhavý. Díky velké podpoře profesionálního týmu a zkušených kolegů se Raboň extrémně rychle adaptoval na nové podmínky. Téměř měsíční přípravu v Jižní Africe během ledna završil čtvrtým místem v Outshoornu, prvním MTB maratonu letošní sezony, který měl délku více než 120 kilometrů. Za třetím místem přitom zaostal o pouhé 4 sekundy.

SEAT je jedinou společností ve Španělsku v odvětví automobilového průmyslu s kompletní škálou činností zahrnujících návrh designu, vývoj, výrobu a prodej osobních vozů. Nadnárodní společnost se sídlem v Martorellu (Barcelona) je členem koncernu Volkswagen Group. SEAT vyváží více než 80 % své výroby a působí ve více než 75 zemích. V roce 2013 prodal SEAT na celém světě 355 000 vozidel.

Vytisknout

Diskuze: Biker František Raboň sází na nový SEAT Leon ST

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Vozový park: V čem se vozí Češi a Slováci? - anotační foto

Vozový park: V čem se vozí Češi a Slováci?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud