Volkswagen bodoval v anketě Fleet Derby

ar5, 5. prosince 2014, 05:00 Google+

Volkswagen slaví skvělé výsledky v nezávislé anketě Fleet Derby časopisu Business Car. Vavříny ze slavnostního vyhlášení výsledků flotilové ankety v rámci galavečera na Štiříně si odnesly oba nominované modely značky Volkswagen osobní vozy, Golf Sportsvan a Volkswagen e-up!.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Volkswagen Golf Sportsvan je Flotilovým autem roku 2015 podle hodnocení odborné poroty. Zároveň se umístil na druhém místě v kategorii Referentský vůz na základě internetového hlasování flotilových manažerů a správců vozových parků. Golf Sportsvan si získal sympatie odborníků na firemní vozy, protože přebírá všechny přednosti sedmé generace Golfu, od výrazně snížené hmotnosti a spotřeby paliva až po příkladnou bezpečnost, a přidává k nim nevšední vnitřní prostor a praktičnost ve velmi atraktivním designu se sportovním stylem.

Zákazníci mají na výběr čtyři zážehové a dva vznětové motory s výkonem od 63 kW (85 k) do 110 kW (150 k) a průměrnou spotřebou paliva od 3,6 do 5,6 l/100 km. Zavazadlový prostor má v pětimístném uspořádání objem 500 až 590 litrů v závislosti na poloze zadních sedadel, která jsou podélně posuvná v rozsahu 180 mm. Po sklopení zadních sedadel lze přepravit až 1520 litrů nákladu. Díky sklopnému opěradlu sedadla spolujezdce si Golf Sportsvan poradí i s předměty o délce 2,48 metru.

Dalším úspěšným zástupcem značky Volkswagen osobní vozy v anketě Fleet Derby je Volkswagen e-up!, který získal titul Flotilové auto roku 2015 v kategorii Ekologické vozy, kde o pořadí rozhodl součet internetového hlasování odborníků na vozové parky. Elektrický e-up! je jako elektromobil s nulovými přímými emisemi ideální volbou pro společnosti, které zohledňují při nákupu automobilů do svého vozového parku ekologické aspekty. Elektrický e-up! je přesvědčivý také efektivním provozem s minimálními provozními náklady. Zdrojem hnací síly je elektromotor o výkonu 60 kW, který v kombinovaném provozu spotřebuje průměrně 11,7 kWhelektrické energie na 100 km. Dojezd 160 kilometrů na jedno nabití sady akumulátorů je pro každodenní provoz většiny řidičů naprosto dostatečný.

„Máme velkou radost ze skvělých výsledků našich modelů Golf Sportsvan a e-up! v anketě Fleet Derby. Obzvlášť cenné je celkové vítězství Golfu Sportsvan v anketě Flotilové auto roku 2015, jejíž odborná porota hodnotí celkové praktické využití pro vozové parky, technickou vyspělost automobilu, bezpečnost, jízdní vlastnosti, praktickou využitelnost, spotřebu paliva i poměr cena/výkon. Nový Golf Sportsvan tak opět potvrdil, že je všestranně nadaným vozem, který

uspokojí i ty nejvyšší nároky firemních zákazníků,“ řekl Petr Holeček, vedoucí prodeje firemním zákazníkům značky Volkswagen osobní vozy. V rámci ankety Fleet Derby jsou vyhlašovány nejúspěšnější flotilové automobily v jednotlivých kategoriích na základě internetového hlasování a hodnocení odborné poroty, která zároveň volí nejúspěšnější flotilové auto roku, jímž se stal v letošním roce Volkswagen Golf

Sportsvan. Do kategorie „Referentský vůz“ bylo nominováno deset vozů, zatímco o titul mezi „Vozy s ekologickými pohony“ soupeřilo osm vozidel, převážně s elektrickým nebo hybridním pohonem, případně s pohonem na alternativní paliva (LPG, CNG). Organizátorem ankety Fleet Derby je magazín Business Car.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen bodoval v anketě Fleet Derby

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

Mercedes-AMG GT Shooting Brake v podání X-Tomi design - anotační foto

Mercedes-AMG GT Shooting Brake v podání X-Tomi design

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud