Meriva rozšiřuje sbírku svých titulů

Petr Horák, 5. ledna 2004, 22:13 Google+

Ačkoli kompaktní minivan Opel Meriva byl na automobilový trh uveden teprve v polovině loňského roku,...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

stihl už vybojovat celou řadou ocenění. To je zásluha především jeho osobité koncepce, mimořádné flexibility a maximální funkčnosti.

Zatím posledním úspěchem kompaktní Merivy je zisk titulu „Van roku 2004“, o kterém rozhodly dvě desítky bulharských motoristických novinářů v národní anketě „Automobil roku“. V soutěži, podporované bulharským Svazem dovozců automobilů, získala Meriva ve své kategorii celkem 162,5 bodu a jasně tak zvítězila před modely Ford Connect (150,7 bodu) a Citroën C8 (107 bodů). Od roku 1998, kdy se uskutečnil první ročník bulharské soutěže „Automobil roku“, je to už třetí výrazný úspěch modelu značky Opel v této anketě. Už před Merivou totiž skvěle zabodovaly modely Vectra a Zafira, které vybojovaly tituly „Automobil roku“ v letech 2003 a 2001.

Už koncem roku 2002 získala Meriva od britského Institutu automobilových inženýrů „Cenu za design“ v kategorii velkoprostorových MPV vozů.

Švédský magazín „Motorföraren“ zase vloni přiřkl Merivě titul „Rodinné auto roku 2003“. Po modelech Zafira (v roce 1999) a Agila (v roce 2000) se tak už potřetí stal model automobilky Opel držitelem tohoto švédského ocenění. Jury soutěže tvořilo jedenáct motoristických publicistů z nejvýznamnějších švédských deníků a motoristických časopisů. Ti při svém hodnocení celé řady kandidátů na respektovaný titul posuzovali především jejich bezpečnost, snadnost ovládání, ekologičnost a výši provozních nákladů s přihlédnutím k pořizovací ceně. Meriva patřila ve všech těchto kategoriích k nejlepším z hodnocených vozů a náročné novináře okouzlila navíc svým přizpůsobivým systémem sedadel, který nevyžaduje při proměně konfigurace interiéru vyjímání žádných sedadel z vozu ven. Silnou stránkou Merivy je i její vysoká míra aktivní i pasivní bezpečnosti.

Meriva slavila úspěch i v Německu, kde 80 000 čtenářů magazínů „Auto Zeitung“ a „TV Movie“ rozhodlo o tom, že Opel Meriva je automobilem, který svému majiteli přináší za vynaložené peníze nejvíce hodnot – v konkurenci dalších devatenácti modelů různých značek vybojoval Opel Meriva titul „Nejhodnotnější automobil roku“.

V extrémně tvrdé konkurenci se Meriva v závěru roku 2003 probojovala i do nejužší skupiny finalistů prestižní evropské ankety „Car of the Year“, ve které nakonec obsadila výborné páté místo.

S pouze 404 cm dlouhým modelem Meriva otevřela automobilka Opel zcela novou dimenzi v segmentu kompaktních MPV vozů, který je jedním z nejrychleji sílících tržních segmentů evropského automobilového trhu. Nejcharakterističtějším konstrukčním rysem tohoto minivanu je unikátní systém FlexSpace umožňující rychlou proměnu pětimístného Opelu Meriva na čtyřmístný automobil, který při skromných vnějších rozměrech nabízí na zadních sedadlech prostor limuzíny vyšší třídy.

O tom, že Meriva je doslova trefou do vkusu a potřeb značného množství motoristů svědčí nejlépe prodejní výsledky – od uvedení na trh v květnu loňského roku si Meriva do konce roku 2003 našla hodně přes sto tisíc spokojených zákazníků.

Opel CR
Vytisknout

Diskuze: Meriva rozšiřuje sbírku svých titulů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

Mitsubishi prezentuje: CZ2 Cabriolet - anotační foto

Mitsubishi prezentuje: CZ2 Cabriolet

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud