Jak na maximální komfort při užívání vašeho vozu?

AutoRoad.cz, 8. února 2020, 14:03 Google+

Užívání osobního automobilu nám přináší potřebný komfort. Mnoho z nás by se nikdy nechtělo takového komfortu vzdát. Používání vašeho vozu si však můžete ještě zpříjemnit. Stačí k tomu využít nejrůznější pomůcky, které vám učiní každodenní používání snadnějším, ale také mohou chránit váš vůz například před nadměrným znečištěním, či nenechavci. Pojďme se v našem článku na některé z těchto vychytávek podívat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jak na maximální komfort při užívání vašeho vozu?

Jak na maximální komfort při užívání vašeho vozu? | foto: Volkswagen

Sdílejte článek

Potahy na sedačky ochrání čalounění

Pokud si zakládáte na tom, aby váš nový vůz vydržel co nejdéle jako nový, můžete to zajistit odpovídající ochranou čalounění. Velice vhodné jsou k tomuto účelu ochranné potahy do auta, které mohou plnit jednak funkci ochrannou, ale rovněž také estetickou. Vždy záleží na tom, jaký potah si vyberete. Existují třeba různá sportovní provedení, které vypadají velice efektně. Mnohé z potahů jsou vyrobeny z kvalitních materiálů, které působí nejen na pohled, ale také na dotyk velmi příjemně. Typickými vlastnostmi obvyklých potahů také je, že se:

  • Snadno nasazují a stahují
  • Jednoduše se čistí

Pokud si navíc vyberete potah z kvalitních materiálů, budete mít jistotu, že vám rovněž dlouho vydrží. Pak jsou tady také potahy, které plní čistě funkci ochrannou. Můžete jej využít třeba tehdy, pokud provádíte nějaké montážní práce a nechcete si ušpinit sedačku. Takové potahy využívají třeba také kvalitní autoservisy.

Díky nezávislému topení již nebudete v autě mrznout

Jak je vám příjemné nasedat ráno v zimě do vymrzlého automobilu? Určitě to není nic moc. Přitom je to problém mnoha motoristů, protože ne každý má garáž. Velmi vhodným řešením je v tomto případě komfortní nezávislé topení, Které dokáže vaše vozidlo vyhřát ještě předtím, než do něj nasednete. Díky tomu vám také celkově rozmrzne, a pokud na něm byla nějaká námraza nebo sníh, už se toho snadno následně zbavíte. Typická provedení nezávislého topení však jsou poměrně cenově nákladná. Proto na trhu existují také dostupnější řešení, která vám navíc umožňují:

  • Ovládání na dálku
  • Kombinaci s alarmem

Skutečně existují řešení, která mohou kombinovat poměrně komplexní systémy. Ty jednak mohou umožnit vytopení vašeho interiéru, kdy si vozidlo vyhřejete ještě z pohodlí vašeho domova, přičemž máte na dálku také přehled o konkrétní teplotě. Často tyto systémy umožňují přidávat další modulární jednotky rozšiřující jejich funkce, jako třeba zabezpečení.

Co si takhle váš vůz vylepšit?

Konvenční řešení vám nestačí? Existuje řada možností, jakými si můžete své vozidlo vylepšit. Řada lidí má jako koníček tuning vozů, který nemusí být rozhodně jenom vizuální, ale může být rovněž především funkční. Pokud patříte mezi zdatné mechaniky, rozhodně budete potřebovat k takovým úpravám kvalitní díly.

Vždy samozřejmě záleží na tom, do jakých úprav se chcete pustit. Důležitou součástkou v motorovém prostoru jsou ale často nejrůznější hadice. Zde se vyplatí používat pružné silikonové hadice vysoké kvality, které lze využít pro úpravy sériových aut i profesionální úpravy pro drift, rally a drag racing. Tady je už pouze na vás, jak daleko váš koníček a vaše představy o úpravách vozu sahají.

Komfort chcete mít také v garáži

Parkujete váš vůz v garáži? Tak to patříte k těm šťastnějším. Takovou garáž je ale potřeba udržovat v čistotě, abyste se v ní vy i váš miláček cítili jako doma. K tomuto účelu můžete používat mycí stroje, které dokáží odstranit i odolné nečistoty. A v garáži se takových nečistot vytvoří rozhodně spousta.

V garáži, která je zároveň vaší soukromou dílnou, ale můžete uplatnit celou řadu dalších zařízení, která vám leccos usnadní. Využít lze revoluční elektromotory, které umožní provoz nejrůznějších strojů. Trojfázové asynchronní elektromotory navíc mohou mít parametry upraveny dle požadovaných vlastností pro konkrétní typ provozovaného zařízení.

Vytisknout

Diskuze: Jak na maximální komfort při užívání vašeho vozu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Jaké techniky a postupy pomáhají řešit úskalí kamionové dopravy?

Jaké techniky a postupy pomáhají řešit úskalí kamionové dopravy?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud