Volkswagen testuje nový Touareg v blízkosti polárního kruhu

Pavel Stavebník / AutoRoad.cz, 17. února 2023, 01:40 Google+

Volkswagen v letošním roce začne psát další kapitolu úspěšného příběhu modelu Touareg1 s více než jedním milionem prodaných vozů. Po technické i vizuální stránce rozsáhle modernizované SUV vyšší třídy má nově navrženou přední a zadní partii, zdokonalený podvozek a přesvědčivou kombinaci komfortu a výkonu. Volkswagen nyní poskytuje první výhled na svůj modernizovaný vrcholný model, jehož světová premiéra se uskuteční v létě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen testuje nový Touareg v blízkosti polárního kruhu

Volkswagen testuje nový Touareg v blízkosti polárního kruhu | foto: Volkswagen

Sdílejte článek

Nový Touareg absolvuje své poslední zkušební kilometry ve švédském Laponsku stále ještě s maskováním, které je tvořeno pixely obrovského QR kódu. Pokud si kód načtete chytrým telefonem, dostanete se na internetovou stránku věnovanou modelu Volkswagen Touareg, kde naleznete další informace o novém Touaregu. Přestože se úpravy designu dosud skrývají pod fólií s QR kódem, nabízejí fotografie prototypu již první poukazy na nové technické detaily. Například na přídi lze rozpoznat nově vyvinuté světlomety IQ.LIGHT HD-Matrix a části rovněž nové světelné LED lišty.

HD znamená „High Definition“, tedy velmi vysoké rozlišení. Tím je míněna záplava extrémně jasných světelných bodů, kterou vytváří celkem 38 400 LED mikrodiod. Nové světlomety promění noc v den výrazně jasnějším osvětlením vozovky, aniž by docházelo k oslňování protijedoucích řidičů. Na každé straně vozidla je v nových světlometech rozmístěno 19 200 LED mikrodiod. Maticový systém promítá interaktivní „světelný koberec“ na povrch jízdního pruhu, v němž SUV vyšší třídy jede. Díky této funkci s označením „Lane Light“ je jízda za tmy ještě komfortnější. Pro řidiče je za tmy také snadnější řízení vozu v zúžených jízdních pruzích na rozestavěných úsecích dálnic, protože příslušný jízdní pruh je optimálně osvětlován „světelným kobercem“.

Osvětlené logo VW na zádi. Nový Touareg nese jako první model značky Volkswagen osvětlené logo na zádi. Legislativa totiž od ledna 2023 umožňuje používat červeně osvětlené logo VW také v Evropě. Dosud bylo svíticí logo značky povoleno pouze na některých trzích, například v Číně nebo USA.

img-responsive

Volkswagen testuje nový Touareg v blízkosti polárního kruhu | foto: Volkswagen

Nová generace podvozku. Volkswagen zdokonalil podvozek modelu Touareg, který bude ve všech verzích vybaven pohonem všech kol. Součástí výbavy je mimo jiné senzor zatížení střechy, který je síťově propojen s elektronickým systémem podvozku. Výhodou je vyšší úroveň agility při jízdě bez nákladu na střeše. V opačném případě senzor rozpozná, že je na střechu namontován střešní box, a tuto informaci předá asistenčním systémům, například ESC. Tím se zvýší jízdní stabilita modelu Touareg.

Inženýři nově nastavili rovněž sériově dodávaný podvozek s ocelovými vinutými pružinami i na přání dodávaný podvozek s dvoukomorovými vzduchovými pružinami. Výsledkem je ještě větší rozsah provozních vlastností od maximálního komfortu na jedné straně až po optimální výkony na straně druhé.

Zdokonalený interiér. Touareg je vybaven přístrojovou deskou „Innovision Cockpit“. Ovládání probíhá prostřednictvím centrálního dotykového displeje (úhlopříčka obrazovky: 38,1 centimetru, resp. 15 palců), multifunkčního volantu a analogových prvků, jakým je například ovladač pro nastavení hlasitosti na středové konzole. „Innovision Cockpit“ nabízí v novém modelu Touareg mimo jiné navigaci s přesností na jednotlivé jízdní pruhy a mapové podklady s vysokým rozlišením. Zdokonaleno bylo také hlasové ovládání. Propojení aplikací z chytrého telefonu prostřednictvím systému „App Connect“ (Apple CarPlay, Android Auto) lze nyní realizovat i bezdrátově.

Po vyhodnocení ohlasů od zákazníků došlo k dalšímu zvýšení již tak vysoké úrovně kvality modelu Touareg. Loketní opěrky a obložení středové konzoly je měkčí, což zvyšuje komfort cestujících. I nový Touareg tak dokládá skutečnost, že Volkswagen přizpůsobuje své modely požadavkům zákazníků s maximální důsledností. Modernizovaný Touareg je mimořádně vyvážené, všestranné SUV, které zvládá jak cestování na dlouhé vzdálenosti, tak každodenní provoz.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen testuje nový Touareg v blízkosti polárního kruhu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

servis

Cebia vydala Audit servisů 2022. Zajímavá zjištění...

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud