Ojeté vozy táhnou. Zajímavosti z prvního pololetí

Pavel Stavebník / AutoRoad.cz, 28. července 2021, 23:23 Google+

Das WeltAuto, program prodeje kvalitních a prověřených ojetých vozů s důrazem na nejvyšší úroveň zákaznických služeb, uzavřel první pololetí 2021 úspěšnými obchodními výsledky s meziročním nárůstem registrací o 461 kusů. Prodejci Das WeltAuto od ledna do června předali zákazníkům celkem 7 788 ojetých vozů, což znamená meziroční růst o 6,3 %.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
TOP CENTRUM car, nový autosalon Das WeltAuto v Kyjově posouvá měřítka obchodu s ojetými vozy na světovou úroveň.

TOP CENTRUM car, nový autosalon Das WeltAuto v Kyjově posouvá měřítka obchodu s ojetými vozy na světovou úroveň. | foto: TOP CENTRUM car

Sdílejte článek

„Pololetní výsledky jsou pozitivní a následují tak očekávaný trend růstu v segmentu prověřených ojetých vozů,“ říká Mirka Cimrová, vedoucí divize Das WeltAuto společnosti Porsche Česká republika. „Navzdory nepříznivé pandemické situaci, které jsme čelili v loňském roce, a která měla přesah i do prvních měsíců letošního roku, jsme zaznamenali meziroční růst prodejů – sice jen v řádech procent, ale i to se v rámci okolností rozhodně počítá. Letos oslavíme 20 let na českém trhu a jubileum bychom chtěli korunovat pozitivními výsledky. Našlápnuto máme dobře,“ dodává Mirka Cimrová.

Ojetým vozům se od začátku letošního roku na českém trhu daří obecně, což dokladuje také trend Das WeltAuto. Lidé se vzpamatovali z pandemie a pomalu, ale jistě, roztáčejí kola ekonomiky. Silnou stránkou programu prodeje ojetých vozů Das WeltAuto je kromě nadstandardních zákaznických služeb, včetně autorizovaného servisu, také velmi široký výběr kvalitních a prověřených ojetých vozů nízkého stáří: více než polovina prodaných vozů měla nájezd menší než 30 000 km. Tento fakt rovněž reflektuje nepříznivou situaci na trhu nových vozů. Dodací lhůty se stále prodlužují, zákazníci nechtějí čekat příliš dlouho, a tak si vybírají zánovní roční vozy s velmi nízkým kilometrovým stavem.

„Nejprodávanějším automobilem je stabilně ŠKODA Octavia následovaná Fabií. Na třetím místě se umístil oblíbený Volkswagen Golf a sedmičku nejúspěšnějších typů uzavírá Tiguan. SUV platí za rostoucí segment i v případě ojetých vozů a právě Tiguan patří k premiantům,“ komentuje Cimrová modelové spektrum. „Pokud jde o značky, kopírujeme modelové spektrum. Domácí ŠKODA platí s počtem 3 741 prodaných aut za nejoblíbenější volbu, následuje Volkswagen (2 450 vozů), Audi a SEAT pak ve stovkách kusů doplňují tyto nejoblíbenější brandy. Naše prodejní síť ale umí nabídnout i exkluzivní vozy, například Porsche našlo u Das WeltAuto za první pololetí 39 hrdých majitelů,“ dodává. Nejoblíbenějším se stalo SUV Cayenne, následované Panamerou a legendárním sportovním modelem 911.

A pohonné jednotky? Zde byla v prvním pololetí zaznamenána sílící preference benzinových motorů, které s počtem 4 217 kusů trvale překonávají naftové motorizace (3 398 vozů). Alternativní pohony LPG/CNG se 104 prodanými kusy tvoří minoritu, naopak na vzestupu je trh elektrických a hybridních vozidel s počtem 43, respektive 26 jednotek. Nejžádanějším elektromobilem se stal Volkswagen e-Golf následovaný ID.3. Do nabídky se v příštím půlroce promítne také dostupnost elektrického SUV ID.4, od nějž si Das WeltAuto slibuje zvýšení prodejů v rámci elektromobility. Pokud jde o barvy, karoserie a převodovky, na trendu obliby bílých vozů a kombi se nic nemění. A přestože automatickou převodovku preferuje čím dál víc klientů, manuálu zůstává věrná většina kupujících (2 492/5 296).

Vytisknout

Diskuze: Ojeté vozy táhnou. Zajímavosti z prvního pololetí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Ilustrační fotografie

Ministr Havlíček prozradil druhého zájemce o stavbu továrny na baterie pro…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud