Pozor, tenhle Fiat 500 potrápí i supersporty! Neuvěříte, kolik koní má pod kapotou

Gran Torino Engineering 350 GP | foto: youtube.com

Malý Fiat 500 je spíše stylovou městskou záležitostí, ačkoliv ve verzi Abarth umí nabídnout i radost z jízdy a nevšední řidičské zážitky. Tento rozšířený a masivně upravený Fiat 500, nově označovaný 350 GP, ovšem přenesl zábavu s nákupní taškou na zcela novou úroveň.

Už na první pohled je vidět, že tenhle Fiat 500 vybočuje z řady - a to zejména svou šířkou. Není se ale čemu divit, pod jeho kapotu se totiž nastěhoval čtyřválcový 1.75 litrový přeplňovaný motor ze sportovní Alfa Romeo 4C, díky jehož uložení v zadní části vůz získal nejen ohromný výkon, ale také pohon zadní kol.

Motor navíc nezůstal v sériovém stavu, technici z italské tuningové společnosti Gran Torino Engineering z něj totiž vymáčkli dalších 110 koní, díky čemuž se výkon tohoto prcka posunul na ohromujících 350 koní. Kromě úpravy motoru ale Fiat 500 dostal i upravenou manuální převodovku, brzdy Brembo a speciální "pushrod" podvozek Ohlins.

Masivní body-kit, díky kterému vůz značně narostl do šířky, by měl být vyroben z karbonových vláken a najdeme na něm i přívody vzduchu jak k motoru, tak k brzdám. V jeho podbězích se navíc usadily 19" kola. Kromě toho ale vůz dostal i upravenou masku s přídavnými světlomety nebo zadní přítlačné křídlo.

Pokud si ale myslíte, že se jedná o unikátní projekt, máme pro vás novinku: 350 GP, jak byl tento projekt pojmenován, bude vyráběn v sérii rovných 100 kusů. Jeden vůz přitom vyjde na částku 150.000 Euro, tedy cca 3,9 milionu korun. Zákazníci si ovšem budou moci připlatit i za dvojspojkovou automatickou převodovku z Alfy Romeo 4C.

Vůz si můžete dobře prohlédnou a hlavně poslechnout na těchto záběrech z akce "Best of Italy Race 2017", která se konala minulý víkend a na které se 360 GP prezentoval v plné své kráse.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy