Počet srážek se zvěří ROSTE! Nová APLIKACE ukazuje, kde je riziko nejvyšší

AutoRoad.cz, 28. srpna 2019, 00:25 Google+

Počet srážek se zvěří se za 5 let téměř zdvojnásobil. V roce 2018 bylo evidováno 12 871 nehod s lesní zvěří a domácím zvířectvem, což je nejvíce v historii České republiky, od roku 2010 dochází každoročně k nárůstu počtu těchto nehod. V důsledku nehod byly v roce 2018 usmrceny 3 osoby, dalších 19 osob bylo těžce a 150 osob zraněno lehce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: pixabay.com

Sdílejte článek

„Ačkoli závažnost těchto nehod nepatří k nejvyšším, většinou se jedná převážně o nehody s hmotnou škodou, nárůst počtu srážek se zvěří je alarmující,“ říká Mgr. Tomáš Neřold, M.A., vedoucí Samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy a dodává: „Za uplynulých 7 měsíců bylo evidováno téměř 8 500 těchto nehod, meziročně je tak evidován více než čtvrtinový nárůst! Přestože nedošlo v tomto roce ke smrtelné nehodě, těžce zraněno bylo 9 a lehce zraněno 96 osob.“

K nejvíce nehodám s lesní zvěří a domácím zvířectvem dochází v posledních 3 letech na silnicích II. tříd, následují silnice I. tříd. Na silnicích II. tříd je také v důsledku srážek se zvěří a domácím zvířectvem evidováno nejvíce zraněných osob. Nejvíce nehod s lesní zvěří a domácím zvířectvem je evidováno v přímých úsecích komunikací, dále pak v zatáčkách a na přímých úsecích po projetí zatáčkou, jen minimální počet na křižovatkách. Stejná situace je i v počtu usmrcených, těžce a lehce zraněných. V uplynulých 2 letech bylo nejvíce těchto nehod evidováno v měsících říjnu a listopadu.

Poznatky z Hloubkové analýzy dopravních nehod
Tým hloubkové analýzy dopravních nehod (www.vyzkumnehod.cz) se zaměřuje na dopravní nehody se zraněním některého z účastníků. Proto jsou tyto nehody analyzovány pouze zřídka. „Kromě samotné srážky se zvěří jsou ale součástí databáze také nehody, k nimž výskyt zvířete přispěl,“ říká Ing. Veronika Valentová, Ph.D., ředitelka Divize dopravního inženýrství, bezpečnosti a strategií CDV a dodává: „V případě neočekávaného podnětu, např. vběhnutí zvěře, řidič může reagovat reflexivně bez hlubšího kognitivního zpracování nastalé situace. Proto se mnohdy jeho reakce může zdát neadekvátní a neodpovídat dané situaci. To může sekundárně vést ke ztrátě kontroly nad vozidlem a následné havárii nebo střetu s jiným vozidlem nebo pevnou překážkou.“

1. základním předpokladem jak zabránit, resp. zmírnit následky dopravních nehod, je věnovat se řízení
2. v případě registrace zvěře na vozovce dát zvukovou výstrahu, která ji může vyplašit; pozor však na to, že zvěř se často pohybuje ve skupinách, první zvíře by tak mělo být varováním pro možný výskyt dalších
3. snížit rychlost, příp. zastavit vozidlo,
4. při nevyhnutelném střetu reflexivně nestrhávat řízení - možnost smyku, střet s překážkou – např. stromem apod.; čelní nárazy jsou zpravidla bezpečnější (deformační zóny) než nárazy boční; v některých případech (pokud to prostředí dovolí – např. v okolí pozemní komunikace nejsou pevné překážky, nízká hustota provozu apod.) mírná reakce v podobě vyhnutí se, může pomoci.

img-responsive

Ilustrační foto | foto: pixabay.com

Aplikace Srážky se zvěří
Každým dnem jsou na silnicích a železnicích v České republice usmrcovány desítky až stovky zvířat. Aplikace vznikla za účelem sjednocení údajů, které evidují např. hospodáři jednotlivých mysliveckých sdružení, Dopravní policie, jednotlivé pojišťovny, ale údaje může po registraci vkládat každý. Svým příspěvkem v podobě přesného a pravdivého záznamu o srážce se zvěří lze pomoci lepšímu pochopení okolností, za kterých dochází k těmto dopravním nehodám. Databáze je průběžně zpracovávána a dílčí výsledky stavu sražené zvěře jsou zveřejňovány formou zpráv na stránkách www.srazenazver.cz.

Shluky dopravních nehod se zvěří představují místa, kde se koncentrují kolize vozidel se zvířaty. Metodika výpočtu shluků je popsána na http://kdeplus.cz. Hustota dopravních nehod se zvěří se počítá jako počet nehod/km a je vždy vztažena k celému úseku. V aplikaci jsou zobrazeny úseky s nejvyšší hustotou. Počet dopravních nehod se zvěří na 100 km komunikací se počítá relativně vzhledem k délce komunikací v každém okrese. Vegetace u silnic podporuje koncentraci střetů se zvěří! Z výsledků statistických analýz plyne, že důležitým faktorem shlukování nehod - střetů se zvěří je přítomnost potravní nabídky blízko u silnic. Zvířata jsou tedy přitahována blízko ke komunikacím a v případě vyrušení vbíhají na vozovku.

Vytisknout

Diskuze: Počet srážek se zvěří ROSTE! Nová APLIKACE ukazuje, kde je riziko nejvyšší

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Hyundai Sonata 2020 byl oceněn za estetické a funkční inovace v oblasti designu

Hyundai vysvětlil nový design, za který sklízí ocenění u Sonaty a konceptu Le…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud