Nejoblíbenější auta napříč Evropou? O první místo se svádí bratrovražedný souboj

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 10. srpna 2018, 16:50 Google+

Který automobil je v Evropě nejoblíbenější? Tato tradiční otázka se objevuje poměrně často a jednoduchou odpověď nám může poskytnout náhled do tabulek prodejnosti. Ty tentokrát připravila analytická společnost JATO Dynamics a my už na začátek můžeme prozradit, že na prvním místě se umístily hned dvě velmi blízké značky, které tak doslova svádějí bratrovražedný souboj.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Octavia RS

Škoda Octavia RS | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Pokud se podíváme na české silnice, není o preferencích českých řidičů pochyb. Jak to ale vypadá v zahraničí? Stále si zde Škoda drží tak dobré postavení jako v minulých měsících, nebo už ji někdo šlape na paty? Pojďme se společně podívat na statistiky společnosti Jato Dynamics, na které v koncem června upozornil web AutoCar.

img-responsive

Volkswagen Golf | foto: Volkswagen

Rakousko: Volkswagen Golf

V Rakousku bychom jen stěží hledali nějakou velkou domácí automobilku a tak není divu, že si první místo připsal s 5 302 prodanými kusy Volkswagen Golf. Automobilka Volkswagen zde patří vůbec k oblíbeným, neboť na druhém místě se umístil model Polo a na třetím Tiguan.

Belgie: Volkswagen Golf

Obyvatelé státu mezi Francií a Německem také propadli Volkswagenu Golf, na druhém místě se však objevil francouzský Renault Clio. Třetí příčku si pak přivlastnilo korejské SUV Hyundai Tucson.

Chorvatsko: Renault Clio

A zatímco v Belgii skončilo Clio druhé, v Chorvatsku obsadilo první příčku. Na druhé pak skončila mladoboleslavská Škoda Octavia a třetí pozice připadla Opelu Astra.

Česká republika: Škoda Octavia

Stačí jen letmý pohled na silnice a nikdo se nebude divit, že nejprodávanějšími vozy jsou v Česku Škodovky. Na prvním místě Octavia, na druhém Fabia a na třetím Rapid.

img-responsive

Škoda Octavia | foto: Škoda Auto

Dánsko: Peugeot 208

Automobilka Peugeot dosáhla v tomto roce na prodejní špičku zatím jen v jedné zemi a tou je Dánsko. S velkým rozdílem se pak za modelem 208 umístil Nissan Qashqai a na třetím místě je Volkswagen Golf.

Estonsko: Škoda Octavia

Dokonce i v Estonsku podlehli kouzlu mladoboleslavské Octavie, která nabízí skvělý poměr prostoru a ceny. A na prostor budou v Estonsku zřejmě citliví, neboť na druhém místě se umístila Toyota RAV4 a na třetím Toyota Avensis.

Finsko: Škoda Octavia

Úspěchy slaví mladoboleslavský bestseller dokonce i ve Finsku. Na paty však Octavii šlape Nissan Qashqai, za kterým se na třetím místě umístily Toyota Yaris.

Francie: Renault Clio

Francie může nabídnout hned několik domácích značek a podle toho vypadá i statistika prodejnosti. Na prvním místě Renault Clio, který sesadil z trůnu sesadil Peugeot 208. Na třetím místě pak skončil další malý francouzský hatchback, tentokrát Citroen C3.

img-responsive

Renault Clio RS | foto: Renault

Německo: Volkswagen Golf

Volkswagen si v tomto roce vzal zpátky všechny tři pozice v hodnocení prodejnosti. Na prvním místě skončil Golf, na druhém Passat a třetí po těsném souboji uhájil Tiguan, na který se dotahoval Ford Focus.

Řecko: Toyota Yaris

Podle prodejnosti se zdá, že v Řecku milují malá auta. Na prvním místě se totiž udržela Toyota Yaris, na druhém místě bychom našli Peugeot 208 a třetí místo si drží Fiat Panda.

Maďarsko: Suzuki Vitara

Maďarsko je evropským domovem Suzuki a podle toho to zde také vypadá. Na prvním místě se drží Suzuki Vitara, druhou příčku s velkým odstupem drží Škoda Octavia a na třetím místě bychom našli crossover Suzuki SX4 S-Cross.

img-responsive

Suzuki Vitara | foto: Olga Káňová, Autoroad.cz

Irsko: Nissan Qashqai

Irsko bylo několik let zemí zaslíbenou pro Hyundai a model Tucson, ten ovšem z prvního místa sesadil velice zdařilý Nissan Qashqai, který ho odsunul na místo druhé. Na třetí pozici pak skončil Volkswagen Golf.

Itálie: Fiat Panda

Na italském automobilovém trhu opět zavládl nacionalismus a první tře místa připadla značce Fiat. První pozici uhájila Panda, druhou Fiat 500 a třetí stylový crossover 500X. Celkově pak an italském trhu podle AutoCaru panuje v poměru 60:40 italsko-americký koncern Fiat Chrysler Automobiles.

Lotyšsko: Volkswagen Golf

Zdejší vítězství si připisuje Volkswagen Golf, který na druhé místo odsunul bestseller minulého roku, Nissan Qashqai. Na třetím místě pak skončil další zástupce Volkswagenu, model Passat.

img-responsive

Fiat 500 | foto: Fiat

Litva: Fiat 500

Špatně si automobilka Fiat nevede ani v Litvě, kde obsadila první dvě pozice. Na prvním místě skončil Fiat 500, druhé obsadil crossover 500X a třetí místo obsadil bestseller minulého roku, Škoda Octavia.

Lucembursko: Volkswagen Golf

Další stát na pomezí Francie a Německa a další střet dvou automobilových velmocí, ze kterého odchází vítězně Volkswagen. Na druhém místě se umístilo SUV Tiguan a na třetím místě Renault Clio, který předběhl Audi A3.

Nizozemí: Volkswagen Polo

V Nizozemí proběhla stran prodejnosti a Renault Clio nahradil na prvním místě Volkswagen Polo. Na druhém místě se pak umístil Ford Fiesta a třetí místo připadlo vozu Kia Picanto.

img-responsive

Nissan Leaf si udržuje pozici nejprodávanějšího elektromobilu i v Evropě | foto: Nissan

Norsko: Nissan Leaf

Norové jsou obrovskými milovníky elektromobilů, takže jistě nikoho nepřekvapí, že se na prvním místě objevil Nissan Leaf. Ne druhém místě skončil Volkswagen Golf, šampion minulého roku, a třetí místo obsadilo elektrické BMW i3.

Polsko: Škoda Octavia

V sousedním Polsku obsadila mladoboleslavská Škoda hned dvě první pozice, a to s modely Octavia a Fabia. Na třetí místo se pak s výrazným rozdílem dostal Opel Astra.

Portugalsko: Renault Clio

Portugalci evidentně milují menší ale hlavně francouzské automobily. Jak jinak si vysvětlit, že na prvním místě skončilo Clio a na druhém Peugeot 208? Na třetí pozici se pak umístil konečně nepatrně větší Renault Captur.

img-responsive

Dacia Logan MCV Stepway | foto: Dacia

Rumunsko: Dacia Logan

Svůj domácí trh ovládá Dacia s přehledem, poslední místo se jí ale přesto nepodařilo uhlídat před mladoboleslavskými. Na první místě se umístil Logan, na druhém Duster a ze třetího místa vyštípala Sandero Škoda Octavia.

Slovensko: Škoda Fabia

Po desítkách let ve společném státě se snad ani nedal očekávat jiný výsledek. Oproti Česku je jedinou změnou vítězství Škody Fabie, která si vyměnila pozici s Octavií. Na třetím místě se stále drží Rapid.

Slovinsko: Renault Clio

Jelikož se faceliftovaný Renault Clio na Slovinsku přímo vyrábí, nelze se divit jeho vítězství. Na druhé pozici se udržel Volkswagen Golf a třetí místo si drží Volkswagen Polo

img-responsive

Seat Leon | foto: Seat

Španělsko: Seat Leon

Vítězství Seatu v domovském Španělsku jistě nikoho nepřekvapí. Dokonce i druhé místo připadlo domácí automobilce a jejímu modelu Ibiza. Na třetím místě se však možná poněkud překvapivě usídlila Dacia Sandero.

Švédsko: Volvo S90/V90

Stejně jako na většina míst s domácí automobilkou si prví prodejní pozici ve Švédsku udržuje Volvo s modely S90 a V90. Na druhém místě je XC60 a těsně za ním se drží Volkswagen Golf, který byl ještě před dvěma lety na samé špičce.

Švýcarsko: Škoda Octavia

Pro někoho to možná bude překvapením, ale dokonce i Švýcaři umí docenit kvality mladoboleslavské Octavie, která si drží první místo. Další dvě příčky už si ale drží Volkswagen a to s modely Golf a Tiguan.

img-responsive

Ford Fiesta ST | foto: Ford

Velká Británie: Ford Fiesta

Láska Britů k vozům Ford Fiesta není žádným tajemstvím, poněkud překvapením je však fakt, že se do první trojice nedostal žádný z vozů Škoda, které zde jinak také patří k populárním. Místo toho drží druhé místo Volkswagen Golf a třetí pozice připadá Nissanu Qashqai.

Jak je tedy ze statistik patrné, onen bratrovražedný souboj spolu svádí Škoda Octavia a Volkswagen Golf. Tento souboj bude zajímavé sledovat a rozhodně jsme zvědaví, kam se celá situace vyvine na konci roku a kdo se nakonec stane evropským šampionem.

Vytisknout

Diskuze: Nejoblíbenější auta napříč Evropou? O první místo se svádí bratrovražedný souboj

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Mil-Spec Automotive Hummer H1

Humvee zpátky na scéně? Z armádních kolosů HMMWV se opět rodí civilní Hummer H1

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud