Mercedes-Benz GLC bude k mání i jako kupé, na mušce má BMW X4

ar6, 23. března 2016, 14:00 Google+ New York International Auto Show 2016

S modely GLA, GLC, GLE a GLS okupuje Mercedes všechny hlavní části segmentu SUV. Zjevně mu to ale nestačí, takže se pouští i mezi takzvaná SUV-kupé. První vlaštovkou bylo GLE Coupé, letos následuje GLC Coupé. A do budoucna není vyloučen ani příchod GLS Coupé.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
GLC Coupé je zatím posledním novým SUV od Mercedesu.

GLC Coupé je zatím posledním novým SUV od Mercedesu. | foto: Mercedes-Benz

Sdílejte článek

Aktuální horkou novinkou Mercedesu mezi SUV je GLC Coupé. To samozřejmě vychází ze standardního pětidveřového provedení, má ale jinak tvarovanou zadní část. Samotná trojcípá hvězda ji dokonce přirovnává ke třídě S Coupé, za což mohou především široká LED světla s decentní chromovanou linkou. Víko kufru je zakončeno odtokovou hranou, dodávající vozu sportovní nádech. Rychle se svažující střecha znamená, že vůz měří na výšku jen 1,6 metru, jeho koeficient odporu vzduchu cx = 0,31 je tak na svou třídu velice dobrý. V přední části moc změn nečekejte. Jsou tu maska s velkou trojcípou hvězdou i příplatková full-LED světla. Optickou dynamiku vozu podtrhují litá kola o velikosti až 20 palců.

Tvar karosérie se podepsal nejen na koeficientu odporu vzduchu, ale také na prostoru pro zadní cestující. Pro nohy bude sice místa stejně jako v běžném GLC, nad hlavou už to bude ale podstatně horší. To stejné se dá říct i o přístupu do kufru s objemem 491 litrů v základním uspořádání a 1205 litrů po sklopení sedadel. Tvarování palubní desky se nikterak nezměnilo, pořád jsou tu kruhové výdechy ventilace, volně stojící displej multimediálního systému i dva budíky s palubním počítačem uprostřed.

Podvozek je standardně vybaven sportovním odpružením, za příplatek je možné dostat adaptivní tlumiče a ocelové pružiny, vícekomorové pružiny a elektricky ovládané tlumiče nebo dokonce vzduchové odpružení. Ve všech případech je přítomen volič Dynamic Select s režimy Eco, Comfort, Sport, Sport+ a Individual, upravující nejen charakteristiku podvozku, ale i dalších mechanických částí vozu. Pokud máte v autě vzduchový podvozek a zvolíte režim Sport+, „sedne“ si auto o 15 milimetrů blíže k vozovce. Úpravou prošlo i řízení Direct-Steer s poměrem 15,1:1 (klasické GLC má 16,1:1).

V motorovém prostoru se objeví celkem osm pohonných jednotek, z toho čtyři benzínové a čtyři naftové. Při podzimním začátku prodeje se nicméně objeví pouze tři motorizace - naftové čtyřválce GLC 220 d 4Matic a GLC 250 d 4Matic o výkonu 170, respektive 204 koní, a zážehový čtyřválec GLC 250 4Matic o výkonu 211 koní. Všechny mají devítistupňový automat 9G-Tronic. Další motory se objeví před koncem letošního roku. Pokud od standardních verzí přejdeme k těm „nestandardním,“ objevíme další dva modely. Plug-in hybridní GLE 350 e 4Matic se sedmistupňovým automatem má systémový výkon 320 koní a dokáže ujet až 30 kilometrů čistě na elektřinu. To vše při zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,9 sekundy, maximální rychlosti 235 km/h a emisích CO2 na úrovni 59 - 64 g/km. Vrcholem celé nabídky se pak stane Mercedes-AMG GLC 43 4Matic Coupé s dvakrát přeplňovaným třílitrovým šestiválcem o výkonu 367 koní a dalšími vizuálními i mechanickými úpravami.

Jak je u Mercedesu zvykem, nabídne hned několik balíčků, které zvýrazní exteriér i interiér. Pro obě části vozu existuje paket AMG Line, interiér lze vyšperkovat prostřednictvím paketů Exclusive a Night. Na začátku prodejů se v ceníku objeví také verze Edition 1 s exteriérovým paketem AMG Line, dvacetipalcovými koly, laky z řady designo nebo dvoubarevným koženým čalouněním.

Vytisknout

Diskuze: Mercedes-Benz GLC bude k mání i jako kupé, na mušce má BMW X4

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Volkswagen Golf R-Line

Volkswagen představil výbavu R-Line pro jeho další modely

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud