Volkswagen up! dospěl, Evropě nabídne vzpomínku na první Golf GTI

ar6, 22. února 2016, 18:56 Google+ Geneva International Motor Show 2016

O modernizaci tria New Small Family, tedy Volkswagenu up!, Škody Citigo a Seatu Mii, se spekuluje už téměř rok. A ono se není co divit, protože premiéru měl její první zástupce, Volkswagen up!, už před čtyřmi a půl roky ve Frankfurtu. Wolfsburský prcek přichází také jako první v modernizované podobě, rozšiřující motorovou paletu o přeplňovaný tříválec.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen up! prošel faceliftem, nové jsou motory, design i kabina.

Volkswagen up! prošel faceliftem, nové jsou motory, design i kabina. | foto: Volkswagen

Sdílejte článek

Městského prcka modelového roku 2016 poznáte podle standardních LED diod pro denní svícení v hlavních reflektorech, upravených nárazníků (vzadu s difuzorem) a zatmavených koncových svítilen. Mlhovky, pokud je jimi auto vybaveno, disponují natáčením do zatáček, zrcátka dostala nové kryty s integrovanými blinkry.

Hned sedm ze třinácti dostupných barev – modrá Teal, červená Coral, modrá Costa Azul, žlutá Honey, bílá Edelweiss, Blueberry a zlatá Savanna – je úplně nových. Kombinovat je přitom lze se třemi odstíny střechy (bílá, šedá, černá), devíti různými polepy karosérie a různobarevnými litými koly, respektive kryty zrcátek. Dostupné budou i tři ucelené designové pakety a dva barevné pakety ve výrazných odstínech oranžová Hot a béžová Gold.

Individualizace pokračuje i v interiéru, který je ve svém základu lakován do tmavého odstínu Titanium nebo světlého Ceramique. Palubní deska nabídne nově až deset různých vzhledů, u vyšších výbavových verzí doplněných i ambientním osvětlení v několika barvách. Bystré oko si uvnitř jistě všimne nové přístrojové desky a upraveného multifunkčního volantu.

img-responsive

Upravený interiér s novou palubní deskou a lepší individualizací, Volkswagen up! TSI. | foto: Volkswagen

Vůbec poprvé bude v rámci příplatků dostupná dvouzónová automatická klimatizace se senzorem kvality ovzduší. Omlazena byla také nabídka palubních informačních systémů. Základem je rádio Composition s 3,1palcovým monochromatickým displejem, CD přehrávačem, slotem pro SD kartu a Aux-In konektivitou. Infotainment Composition Phone s pětipalcovou obrazovkou je díky Bluetooth propojitelný s telefonem, jeho součástí mohou být různé aplikace, navigace nebo couvací kamera.

Za příplatek bude pro obě soustavy dostupný příjem digitálního rádia a balíček Sound Plus se šesti reproduktory a USB portem. Composition Phone má navíc za příplatek audio Beats a lepší propojení s chytrými telefony. A když už byla řeč o hudebním specialistovi, společnosti Beats, Volkswagen nabízí také up!, vyšperkovaný jejím jménem.

img-responsive

Po specializované hudební firmě je pojmenována jedna z verzí, Volkswagen up! Beats. | foto: Volkswagen

Ve výbavě má speciální verze audiosystém s výkonem 300 Wattů, osmikanálovým zesilovačem a sedmi reproduktory, včetně subwooferu v místě pro rezervu. Vizuálně ji odlišíte prostřednictvím 15palcových litých kol, polepů karosérie a kontrastních krytů zrcátek. Uvnitř došlo na nový design palubní desky, pásy v barvě karosérie, upravené prahy dveří a bílé ambientní osvětlení.

Hlavní novinkou celé modernizace je nicméně použití přeplňovaného litrového tříválce TSI o výkonu 90 koní s točivým momentem 160 Nm při 1600 ot./min. V Brazílii je mimochodem přeplňovaný speed up! již nějakou dobu v nabídce, přičemž nabídne výkon 101 koní (105 koní při použití etanolu) a točivý moment 165 Newtonmetrů. Volkswagen slibuje maximální rychlost 185 km/h, zrychlení na 100 km/h za 10 sekund a spotřebu 4,4 l/100 km. Dynamické hodnoty mimochodem tak nějak dorovnávají první Golf GTI.

V nabídce zůstanou i nadále litrové tříválce MPI o výkonu 60 nebo 75 koní, verze eco up! s pohonem na CNG o výkonu 68 koní a plně elektrický e-up! o výkonu 82 koní. Mimo tří- a pětidveřový hatchback nabídne Volkswagen užitkový load-up! a terénní cross up!. Výbavové linie take up!, move up! a high up! mají bohatší standardní výbavu. Prodej inovovaného modelu se rozběhne na konci léta, v brzké době se potom dá očekávat také příchod upravené dvojice Seat Mii a Škoda Citigo.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen up! dospěl, Evropě nabídne vzpomínku na první Golf GTI

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

BMW 320D xDrive Touring 40 Years Edition

BMW bylo v roce 2015 nejúspěšnější prémiovou značkou v ČR

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud