DS 3 dostal korporátní křídla, verze Performance má až 208 koní

ar6, 20. ledna 2016, 02:15 Google+ Geneva International Motor Show 2016

S jedinou výjimkou mají všechny modely automobilky DS sjednocenou přední část, které se říká DS Wings. Tou jedinou výjimkou je třídveřový hatchback nebo kabriolet DS 3. Po posledním faceliftu už to však neplatí, a i stylový Francouz se může těšit na novou tvářičku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
DS 3 & DS 3 Cabrio mají po faceliftu novou přední část.

DS 3 & DS 3 Cabrio mají po faceliftu novou přední část. | foto: DS Automobiles

Sdílejte článek

DS Wings neznamená nic jiného, než rozměrnou masku chladiče s velkým logem automobilky a chromovaným rámečkem, plynule přecházejícím do hlavních světel a mlhovek. Ve druhém případě jsou novinkou jejich LED diodové výbojky. Přední světla mohou i nadále kombinovat LEDky s xenony, což je technologie doposud použitá pouze v modelech DS. Rozšířeny byly možnosti individualizace, karosérie tak má nový červený odstín Sport a střecha odstín Topaz. Upravený design mají i litá kola. Celkově nabízí malý hatchback 78 barevných kombinací střechy a karosérie, kabriolet má 4 různé odstíny plátěné střechy, s níž je možné operovat až do 120 km/h.

Velké množství možností, jak se odlišit, nabízí také interiér vozu. Jinou barvu může mít dekor palubní desky nebo hlavice řadící páky, čalounění potom sahá od standardní látky až po kůži Nappa, použitou v případě linie Ultra Prestige také na palubní desce. Pokud holdujete spíše multimédiím, zaujme Vás jistě přepracovaný infotanment se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou, jehož součástí je rozhraní Apple CarPlay a MirrorLink, respektive couvací kamera. Dostupná bude funkce DS Connect Box, obsahující nouzové volání v případě nehody, elektronickou servisní knížku, automatické oznámení polohy vozu policii v případě krádeže a lokalizaci vozidla.

img-responsive

Stylový interiér s vylepšeným infotainmentem, DS 3. | foto: DS Automobiles

Napříč všemi evropskými trhy nabízí DS 3 až osm pohonných jednotek PureTech, THP a BlueHDi, které lze zkombinovat s manuální, poloautomatickou nebo automatickou převodovkou. Úplnou novinkou je přeplňovaný tříválec PureTech 130 o výkonu 130 koní při 5500 ot./min s točivým momentem 230 Nm, jenž je dostupný už od 1750 ot./min. Ve spojení se šestistupňovou manuální převodovkou si motor nárokuje jen 4,5 l/100 km. Tříválec PureTech 110 o výkonu 110 koní může být nově spárován se šestistupňovým automatem EAT6, s nímž hatchback spotřebuje 4,6 l/100 km a kabriolet 4,9 l/100 km.

Vrcholem nabídky obou karosářských variant je provedení Performance (dříve Racing) s přeplňovanou šestnáctistovkou THP o výkonu 208 koní s točivým momentem 300 Nm. Motor spolupracuje se šestistupňovou manuální převodovkou s kratšími dráhami řazení, specialitou je potom diferenciál Torsen s omezenou svorností. Podvozek této sportovní varianty je snížený o 15 milimetrů, lepší stabilitu přidávají rozšířené nápravy (vpředu o 26 milimetrů a vzadu o 14 milimetrů). Výkonnější brzdy se chlubí kotouči o průměru 323 milimetrů vpředu a 249 milimetrů vzadu. Kromě techniky poznáte DS 3 Performance také podle dvojité koncovky výfuku, karbonových bočních lišt nebo matně černých podběhů. Uvnitř jsou Alcantarou potažená anatomická sedadla. V duchu běžných verzí byla rozšířena personalizace, standardně také volíte ze šesti barevných kombinací karosérie a střechy u hatchbacku a čtyř u kabrioletu, v případě provedení Black Special se u hatchbacku přidává například kombinace zlaté střechy s matně černou karosérií a zlatými dekory uvnitř. Zapomínat nesmíme ani na příplatkový karbonový balíček.

Ve výbavě nově figuruje systém Active City Brake, zabraňující drobným kolizím tak, že laserový senzor dokáže do 30 km/h vyhodnotit nebezpeční nehody a automaticky aktivovat brzdový pedál. Kromě něj se u modelů s manuálem objevuje asistent rozjezdu do kopce a u všech verzí potom přední a zadní parkovací senzory.

Vytisknout

Diskuze: DS 3 dostal korporátní křídla, verze Performance má až 208 koní

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Lamborghini Aventador GT od firmy Aimgain

Gigantické křídlo pro Aventador je možná trochu přehnaným doplňkem

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud