Mercedes odepsal dieselové motory. Důvod prozradil a moc ho to netrápí

Mercedes-Benz CLA 180 pro fanoušky Světlé strany Síly prezentované řádem Jedi | foto: Mercedes-Benz

Pokud jste si mysleli, že kauza Dieselgate se dotkne pouze koncernu VW, jste na omylu. Po odhalení skandálu s měřením emisí se totiž americké úřady zaměřily na kontrolu všech vozů se vznětovými motory. A nyní na to doplácí i Mercedes

Američtí fanoušci německých vozů s dieselovým motorem budou muset zamáčknout slzu, z trhu totiž zmizí další řada automobilů spalujících naftu. Tentokrát ovšem nejde o Volkswagen, ale o automobilku Mercedes-Benz.

Společnost Daimler totiž neprošla procesem testů a schvalování nových vznětových motorů. Po skandálu Dieselgate totiž agentury EPA (Environmental Protection Agency) a CARB (California Air Resources Board) zpřísnily nároky na testování vypouštěných emisí. Těmito novými testy bohužel neprošla ani čtveřice motorů, do kterých Mercedes na severoamerickém trhu vkládal velké naděje.

"V kombinaci se zvýšeným úsilím o certifikaci vznětových motorů ve Spojených státech jsme pozdrželi certifikační proces u vznětových osobních automobilů. " řekl agentuře Reuters mluvčí společnosti Mercedes-Benz USA, Rob Morain.

Automobilka tímto krokem přerušila tradici trvající 57 let. Prvním dieselovým Mercedesem v USA byl v roce 1960 model 180d. Během začátku osmdesátých let byly dokonce 4/5 všech prodaných Mercedesů v USA poháněny naftovým motorem.

I přes stažení vozidel s naftovými motory se ale Mercedes o zisky neobává. Vozy s vznětovým motorem totiž v současnosti na americkém trhu zabírají pouze jedno jediné procento.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy