Volkswagen Amarok 6x6? Je jen otázkou času, než tohle monstrum někdo postaví

Volkswagen Amarok 6x6 (autor: Spdesignsest) | foto: facebook

Volkswagen Amarok se na trhu pohybuje již od roku 2009, přičemž prvních velkých změn doznal teprve v minulém roce, kdy prošel lehkou modernizací, která přinesla hlavně tolik chybějící motor V6. S největší pravděpodobností se tak v nejbližších letec nedočkáme žádných novinek, ačkoliv jedna možnost by tu byla.

Mezi automobily z kategorie Pick-up se totiž rozmohl nový trend, kterým je přidávání třetí nápravy. Z minulosti už jsme znali například různé armádní / záchranářské / expediční Defendry, ovšem v minulých letech se k nim stále častěji přidávají i obyčejná stylová vozidla, ke kterým patří třeba Mercedes-AMG 6x6, Kahn Flying Huntsman 6x6 nebo poslední přírůstek v podobě Hennessey VelociRaptor 6x6. Proč ne tedy i Amarok 6x6?

Samotná automobilka se do ničeho takového s největší pravděpodobností nepustí (minimálně se o ničem takovém neproslýchá), ovšem pokud by se našel nějaký odvážný úpravce, možná by to nemuselo dopadnout úplně špatně. To ostatně ukazuje i tento grafický koncept, který se objevil na facebookové stránce Spdesignsest.

Autor nejen že přidal třetí nápravu, ale zároveň celý vůz lehce prodloužil, rozšířil blatníky, přidal pořádná off-roadová kola a pneumatiky, na střechu umístil pár světel a do masky ukryl znak V8. To by v případě Amaroku mohlo znamenat použití 4.2 litrového TDI V8, které se objevilo pod kapotou konceptu Amarok V8 Passion Desert, za kterým stála tuningová společnost MTM. Tehdy měl koncept disponovat výkonem 410 koní a 930 Nm točivého výkonu. 

V úvahu by navíc připadal ještě modernější motor V8 z Audi Q7, který má sice objem "jen" 4.0 litru, ovšem jeho výkon stoupl na 429 koní, točivý moment klesl na 900 Nm a v rámci minimalizace turbo-lagu došlo vůbec poprvé na použité elektrického turbodmychadla. 

Nejdřív by se však musel najít dostatečně odvážný úpravce, který by si na podobnou šílenost vůbec troufl, podobně jako to udělali v Hennessey s modelem VelociRaptor 6x6.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy