Opel poodhalil tvář budoucnosti. Dostane automobilku do zisku elektrické SUV?

První pohled na novou vlajkovou loď v segmentu SUV automobilky Opel | foto: twitter

V automobilce Opel se v posledních dnech dějí samé velké věci. Nejdříve jsme byli svědky přechodu pod křídla koncernu PSA, poté se objevil plán "PACE!" který by měl automobilku znovu učinit ziskovou a nyní se díváme na částečně poodhalenou tvář nového modelu, který by v nabídce Opel mohl znamenat velký krok kupředu.

Na fotce, která se objevila na oficiálním Twitterovém účtu automobilky Opel, není vidět příliš detailů, ovšem i tak se z ní dají vyčíst zajímavé informace. Ta nejzásadnější by se pak dala odvodit podle absence výrazné maska chladiče, což naznačuje, že se bude jednat o elektromobil.

Tvary vozu navíc působí poměrně "svalnatě", výrazně a dominantně, což nahrává karoserii ve stylu SUV. Při pohledu na poslední trendy v automobilovém průmyslu se pak jedná o nejrozumnější kombinaci s největším potenciálem. Nepřehlédnutelným znakem jsou také úzké světlomety, které v horní části lemuje denní svícení ve tvaru písmene L.

Podle webu CarScoops, který na fotografii upozornil, by se mohlo jednat o novou vlajkovou loď automobilky v segmentu SUV. O té už se v Opelu ostatně mluvilo a její příchod by se měl stihnout ještě před koncem tohoto desetiletí. O technice toho prozatím příliš nevíme, ovšem vůz by měl vyrůst na platformě PSA EMP2, kterou využívá i Opel Grandland X nebo vozy Peugeot 3008 & 5008.

Právě s posledním jmenovaným Peugeotem by mohl nový Opel sdílet i některé prvky moderní techniky a technologie, díky čemuž by měl lépe obstát v konkurenci vozů jako Škoda Kodiaq, Nissan X-Trail nebo Hyundai Santa Fe.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy