Suzuki e-Survivor: Koncept, za který by se nemusel stydět ani Jeep

Koncept Suzuki e-Survivor | foto: Suzuki

Automobilka Suzuki má s výrobou kompaktních teréňáků bohaté zkušenosti, které ji dokonce dostaly i ke stavbě měsíčního vozítka Hakuto. Stranou ale nezůstává ani vývoj vozidel pro pohyb po zemském povrchu, což dokazuje i zcela nový koncept elektrického teréňáku budoucnosti "Suzuki e-Survivor"

Kdyby nám někdo řekl, že e-Survivor je novým konceptem Jeepu, dost možná bychom tomu věřili. Tenhle futuristický koncept totiž vypadá na skutečného tvrďáka, který si opět bere inspiraci z různých dřívějších modelů Suzuki, mezi které patří například Jimny/Samurai, Vitara nebo sportovně laděný teréňák Suzuki X90.

Tento koncept si však na nic nehraje, pod jeho stylovou karoserií bychom totiž našli klasický žebříkový rám, čímž se e-Survivor odlišuje od 95% dnešních "terénních" automobilů. Vzhledem k tomu o jak futuristický koncept se jedná zřejmě nikoho nepřekvapí, že palivem je elektrika, která proudí ke čtyř motorům - každý v jednom kole. To dává tomuhle prckovi naprosto ideální předpoklady pro jízdu i ve velice tvrdém terénu.

Ty umocňuje i působivá světlá výška a takřka nulové převisy u přední i zadní nápravy. Nájezdové úhly by tak mohly dosahovat až závratných hodnot.

Více informací se nám o konceptu prozatím zjistit nepovedlo, ovšem jak je z fotek patrné, interiér nabízí místo pro dvě osoby, o jejichž bezpečí se stará integrovaný rám ve tvaru hlavových opěrek. Zajímavě působí i prosklené dveře, o jejichž systému otevírání ale nic netušíme, neb na obrázku chybí jakékoliv kliky. Kdyby zde ale byla možnost dveře odstranit, e-Survivor by zřejmě vypadal ještě trochu zajímavěji.

Víc informací bohužel nemáme, takže nezbývá než počkat do 27. října, kdy se e-Survivor ukáže v plné parádě na autosalonu v Tokiu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy