Tesla dostala první objednávky na tahač Semi, zájem má i mezinárodní spediční gigant

Tesla Semi | foto: Tesla Motors

Tesla na tom není v současné době příliš dobře, po velkých příslibech spojených s modelem 3 se v současnosti plácá na místě a hledá nové způsoby, jak se zachránit. A navzdory posměchu z mnoha stran se nyní ukazuje, že záchranné lano by mohlo mít podobu nedávno představeného tahače.

Když Elon Musk představoval nov čistě elektrický tahač Tesla Semi, nejprve všem spadla brada nad jeho parametry překonávajícími všechna očekávání, ovšem poté se vyrojilo i mnoho hlasů, které kvality Tesly víceméně zadupávaly do země a tvrdily, že se nikdy nemůže uchytit.

Podle nejnovějších zpráv z webu AutoBlog.com se však zdá, že tahač přeci jen někoho zaujal. Kromě společnosti Fortigo Freight Services, jedné z předních spedičních společností v Kanadě, se k před-objednávce přidal i mezinárodní spediční gigant DHL.

Další zprávy pak hovoří o zájmu ze strany obchodního řetězce Wal-Mart a úzce profilované společnosti J.B. Hunt, která přepravuje zásilky pro zvláštní skupiny zákazníků.

Společnost DHL, která na území USA poskytuje sklady, přepravu i distribuci, objednala 10 tahačů, které chce otestovat ve svých areálech poblíž významných amerických měst. Podle vyjádření by tahače Semi měly být používány k okamžité přepravě zboží přímo zákazníkům. Dostane se však i na testy spotřeby a dojezdu při transportech na delší vzdálenost, které tvoří v portfoliu DHL nemalý podíl.

Kanadská společnost Fortigo Freight Services objednala prozatím pouze jeden tahač, na kterém chce vyzkoušet, zda bude vyhovovat jejich požadavkům.

Pro Teslu se tak jedná o úspěch, který by si automobilka neměla pokazit. Společnosti jako DHL by mohly představovat tolik potřebovaný přísun financí, které Tesle tak zoufale schází.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy