Mercedes přechází na strategii výrobců videoher, příslušenství vám prodá klidně i později

Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: pixabay.com

Pokud jste někdy hráli konzolové či počítačové hry, pak jistě znáte termíny jako DLC. V podstatě se jedná o balíčky vylepšení, kterými si může hráč svou hru za nějaký ten poplatek vylepšit. A něco podobného chce německá automobilka Mercedes-Benz nabízet i u některých svých modelů, ačkoliv v jejím případě půjde rozšíření výbavy a funkcí.

Pokud jste si někdy vybírali nové auto, u kterého výrobce nabízí nekonečné možnosti vlastní specifikace, pak to peklo nejspíš znáte. Člověk neustále váhá a přemýšlí co skutečně potřebuje a co jsou jen lákavé nesmysly, pro které zkrátka nemá využití. S průběhem let se však naše rozhodnutí mění a kdekdo už si jistě nadával, že během specifikací nebyl trochu rozmarnější. Dovybavit totiž vůz po doručení bývá dost komplikované, někdy zcela vyloučené.

img-responsive

Ilustrační foto | foto: Mercedes-Benz

Automobilka Mercedes-Benz proto přichází s novou službou, která by měla zájemcům o koupi nového vozu tyto a podobné potíže značně usnadnit. Pokud totiž na něco během specifikace zapomenete, budete si to moci snadno dokoupit.

Zájemci o nové modely třídy A, B nebo GLE tak budou mít možnost například dokoupit si digitální rádio, navigaci nebo systém lepší integrace mobilního telefonu do infotainment systému. A to vše z pohodlí vozu, skrze dotykovou obrazovku v palubní desce.

Majitelé těchto automobilů budou potřebovat pouze datové připojení a účet Mercedes me, aby si následně z obchodu Mercedes Me Store mohli pořizovat různá vylepšení Zákazníci tak budou moci vylepšení do vozu stáhnout během pár kroků, to se jim zřejmě automaticky aktivuje a oni budou moci zapomenout na problémy.

Kromě současných majitelů je však nová služba zacílena i na majitele ojetých Mercedesů, jak uvádí web Motor1 s odkazem na tiskovou zprávu automobilky. Ti si tak v budoucnu budou  moci stáhnout přesně to, co jim v autě po někom jiném chybělo. A všichni budou nakonec spokojeni.

img-responsive

Mercedes-Benz třídy A | foto: wheelsage.org

Jednou ze skvělých ukázek využitelnosti tohoto systému jsou například nařízení evropské unie, podle kterých ba měl být každý nový automobil vybaven rádii pro příjem DAB signálu. V Mercedesu však nebudou muset nějak výrazně plašit. Postačí jim, když aplikaci s DAB do auta nahrají ještě na autosalonu.

Jak je tedy zřejmé, drobná vylepšení vozu se vztahují pouze na software a vybavení tohoto typu. Je ostatně těžko představitelné, že by vám nějaký výrobce s úsměvem vyměnil 1.4 litrový čtyřválec za 4.0 litrový osmiválec.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu