Vrcholný model McLarenu může mít doma každý, musíte si ho však umět sestavit

Stavebnice LEGO nabízí nejlevnější možnost, jak vlastnit McLaren Senna

Stavebnice LEGO nabízí nejlevnější možnost, jak vlastnit McLaren Senna | foto: Lego

McLaren Senna je mnohými milovníky automobilů považován za umělecké dílo na kolech, čemuž však bohužel odpovídá i jeho cena a limitovaná produkce. Abyste si tedy mohli tento vůz dovolit, musíte patřit k velmi úzké společnosti. Jako obvykle se však objevilo náhradní řešení, se kterým přišla společnost Lego.

Je až neuvěřitelné, s jakou precizností a důsledností dokáží designéři firmy Lego vytvářet modely sportovních a hypersportovních automobilů, o kterých může mnoho z nás nanejvýš jen snít. Posledním z řady je McLaren Senna, který už se sice objevil na americkém trhu, ovšem na evropský přichází až nyní.

Jistě, mít doma McLaren Senna sice není takový požitek, jako parkovat v garáži ten skutečný, ovšem stále můžete říkat, že jste jedním z hrdých vlastníků Senny. V mysli vás navíc může hřát pocit, že svůj vůz jste pořídili za cca 1/50 000 původní ceny. Ve Velké Británii totiž stavebnice vyjde na 12.99 liber, což je cca 373 Kč.

Jistě, nedostanete sice plnohodnotný vůz závratné hodnoty, který díky své vzácnosti a obrovské skupině nadšenců ještě poroste na ceně, přesto však získáte zdařilý 15-centimetrový model s gumovými pneumatikami, odnímatelným čelním sklem, zaměnitelnými disky, výrazným spoilerem, stylovými světlomety a malou postavou závodníka.

Možná tohle nadšení pro "hračku" považujete pro přehnané, ovšem i tenhle McLaren dostával náležitou pozornost několika designérů a na jeho prohlídku si našel čas i Esteban Palazzo, šéf designového oddělení McLarenu, který se podílel přímo na návrhu Senny.

Tomu pak Christopher Leslie Stamp, designér modelu, vysvětloval proces, jakým v Lego přenášeli plynulý a elegantní design Senny do světa stvořeného z kostiček. Například úzké světlomety vznikly ze sekery, která byla původně navržená pro zcela jinou stavebnici.

zdroj: youtube.com

Jde zkrátka o setkání dvou zcela odlišných světů, přičemž výsledky jsou v obou případech působivé.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu