Alfa Romeo 4C La Furiosa nabídne unikátní vzhled a zlatá kola jako Impreza WRX STi

Rozlišovacím prvkem oproti sériovému provedení jsou zlatá kola, Alfa Romeo 4C La Furiosa.

Rozlišovacím prvkem oproti sériovému provedení jsou zlatá kola, Alfa Romeo 4C La Furiosa. | foto: Alfa Romeo

Začátkem tohoto týdne byly otevřeny brány dubajského autosalonu, na kterém nechybí ani světoznámé automobilky. Výjimkou není ani Alfa Romeo, jež přivezla ukázat do Dubaje očekávanou Giuliu Quadrifoglio a speciální 4C La Furiosa, upravenou ve spolupráci s Garage Italia Customs.

Poslední projekt Lapo Elkann dostal lak s matně perleťovým efektem s červenou Accursio na nižších částech karosérie, černou karbonovou střechu a akcenty Velvet Touch. Stejný odstín je i na krytu motoru. Čiré zadní okno odkrývá mechaniku a standardní kola, pod kterými se ukrývají třmeny v barvě vozu a s bílým nápisem Alfa Romeo, jsou oděna do zlatého odstínu.

img-responsive

Kryt motoru nabídne stejný odstín jako karoserie, Alfa Romeo 4C La Furiosa. | foto: Alfa Romeo

Co se týče kabiny, zde se vyjímá černočervené alcantara čalounění na palubní desce, sedadlech, stropu i výplních dveří. Potencionální zákazníka jistě potěší také černé perforované vložky na sedačkách, speciální rohože a dvoubarevný volant. Jedinečnému alcantara čalounění podlehly i A-sloupky.

Úpravce nezmínil žádné změny v motorovém prostoru, tudíž modifikovaná Alfa Romeo 4C má pod kapotou sériový přeplňovaný čtyřválec 1,75 TBi o výkonu 240 koní a krouticím momentu 350 Nm. K motoru je připojena dvouspojková automatická převodovka TCT, díky které 4C zrychlí na stovku za 4,5 sekundy a atakuje maximální možnou rychlost 250 km/h.

Na letošní Dubai International Motor Show byla přivezena také nová Giulia Quadrifoglio, kde si odbyla svou regionální premiéru. Hlavní konkurent BMW M3 byl představen koncem června v Itálii a veřejnosti se ukázal až na zářijovém frankfurtském autosalonu. Alfa Romeo Giulia Q disponuje 2,9litrovým dvakrát přeplňovaným šestiválcem o výkonu 510 koní a točivém momentu 600 Nm. Na stovce je za 3,9 sekundy a dosáhne maximální rychlosti 307 km/h.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu