Toyota Corolla přichází s karoserií sedan. Novinka nabídne prostor, eleganci i hybridní technologie

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 16. listopadu 2018, 10:17 Google+

Po odhalení hatchbacku na letošním ženevském autosalonu a následně kombi s označením Touring Sports v Paříži 2018 se do 12. generace modelové řady Corolla zařazuje tradiční provedení sedan. Od uvedení v roce 1966 se ve více než 150 zemích celého světa prodalo přes 46 milionů vozidel s proslulým označením Corolla.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rodina Toyota Corolla se rozšiřuje o nový sedan

Rodina Toyota Corolla se rozšiřuje o nový sedan | foto: Toyota

Sdílejte článek

Nový sedan, vycházející z elegantních a dynamických křivek, které jsou pro novou modelovou řadu Corolla charakteristické, přináší typicky široký a přikrčený postoj vozů postavených na platformě TNGA (Toyota New Global Architecture) GA-C. Jeho osobitý ráz v rámci rodiny Corolla se však odráží v reprezentativnějším ztvárnění exteriéru s jedinečnou přídí i zádí. K okamžité identifikaci nového sedanu Corolla dále napomáhá unikátní světelný podpis předních a zadních LED světlometů.

Sedan nabídne stejně prostornou kabinu s příkladnou ergonomií jako hatchback a Touring Sports, včetně mimořádně vysoké smysly vnímané kvality a vyspělých technologií. Sedan kromě toho také těží z delšího rozvoru kombi Touring Sports (2 700 mm), což přináší velkorysý prostor pro nohy a vysokou úroveň pohodlí cestujících na zadních sedadlech.

Z technologických předností v mimořádně kvalitním interiéru jmenujme prvky výbavy zaměřené na pohodlí a funkčnost, jako například bezdrátové dobíjení telefonů, resp. intuitivní kombinaci 8" dotykového displeje multimédií, 7" displeje palubního počítače a 10" projekčního displeje.

Nová aplikace podvozkové architektury GA-C kromě designových rozdílů, umožňujících odlišit sedan, hatchback a kombi ve větší míře než v minulosti, zprostředkuje zajímavější zážitek za volantem. Nižší těžiště, o 60 % vyšší tuhost karoserie a víceprvkové zavěšení zadních kol již ve standardu přispívá k lepšímu jízdnímu chování a stabilitě bez jakýchkoli kompromisů stran jízdy a pohodlí.

Nový sedan Toyota Corolla se bude nabízet ve dvou různých motorizacích. Hybridní systém 1,8 litru s autonomním dobíjením produkuje 90 kW/122 k. Vůz splňuje veškeré požadavky zákazníků na hybridní pohon Toyota – tichou, intuitivní, agilní a soběstačnou technologii elektrického pohonu bez nutnosti dobíjení ze zásuvky.

Corolla sedan nabídne nízké náklady spojené s vlastnictvím, mimořádně nízkou spotřebu paliva na úrovni jen 4,3 l/100 km dle metodiky WLTP a emise CO2 pouze 98 g/km podle WLTP se schopností absolvovat až 50 % cesty při každodenním dojíždění čistě na elektřinu.

zdroj: youtube.com

Zdokonalený benzínový motor 1,6 litru spojuje dobrou agilitu s hospodárným provozem. Jednotka nabízená v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou nebo bezestupňovým ústrojím CVT disponuje nejvyšším výkonem 97 kW/132 k při spotřebě paliva jen 6,1 l/100 km dle metodiky WLTP a emisích na úrovni pouze 139 g/km podle WLTP.

U modelů na bázi architektury TNGA je prioritou nejvyšší úroveň aktivní i pasivní bezpečnosti. Výjimkou není ani nová Corolla v provedení sedan, vybavená již ve standardu vyspělými funkcemi a systémy nejnovějšího paketu Toyota Safety Sense.

Součástí nového paketu aktivní bezpečnosti Toyota Safety Sense je předkolizní bezpečnostní systém (PCS) s funkcí rozpoznávání chodců ve dne i v noci (a identifikací cyklistů za denního světla), adaptivní tempomat (ACC) s podporou celého rozsahu rychlostí, systém pro hlídání jízdních pruhů (LDA) s asistentem řízení (SC), systém rozpoznávání dopravních značek (RSA) a automatické přepínání dálkových světel (AHB).

img-responsive

Rodina Toyota Corolla se rozšiřuje o nový sedan | foto: Toyota

Kromě toho uvádí nový asistent pro sledování jízdních pruhů (LTA) jako pokročilý systém na podporu řízení. Je-li zapnutý adaptivní tempomat (ACC) se systémem LTA, technologie pomáhá jemnými zásahy do řízení udržovat vozidlo uprostřed jízdního pruhu, a to i v táhlých obloucích na dálnici.

Evropská verze Toyoty Corolla v provedení sedan, vyráběná v tureckém závodu TMMT (Toyota Motor Manufacturing Turkey), se začne prodávat v prvním čtvrtletí roku 2019.

Vytisknout

Diskuze: Toyota Corolla přichází s karoserií sedan. Novinka nabídne prostor, eleganci i hybridní technologie

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Starý Jeep Cherokee se během jízdy terénem rozpadl a pak opět složil

Zrezlý Jeep si zahrál na Transformers, během jízdy terénem se rozpadl a pak…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud