Záplava sněhu na víceproudé dálnici? V USA žádný problém

Silničáři v Minnesotě čistí dálnici hned šesti pluhy (Facebook/Minnesota Department of Transportation) | foto: facebook

Není tajemstvím, že práce silničářů je v zimě nevděčná. Vstávají brzy ráno, musí se proplétat sotva sjízdnými silnicemi a i kdyby se roztrhali, tak se všem řidičům nezavděčí. Práce silničářů v zámoří však může mít i své kouzlo, jak ukazují nedávné záběry z Minnesoty.

Populární video, které na svém facebooku minulou středu publikovalo dopravní oddělení amerického státu Minnesota, zachycuje skvělou týmovou práci hned šesti silničářů s pluhy, kteří se vydali na sněhem pokrytou dálnici I-94 v Maplewood. 

zdroj: facebook

A ačkoliv pro většinu z nás se jedná o naprosto úchvatnou podívanou, úředníci v Minnesotě komentářem „Tomuhle se v Minesotě říká 'středa'," naznačují, že v tamních končinách o zas tak nevšední show nejde. Jelikož si ale tohle video našlo cestu i na web Jalopnik, který na něj upozornil, jsme si docela jisti, že ani ve zbytku USA nejde o zas tak běžnou praktiku.

Video, které bylo pořízeno dopravní kamerou krátce po páté hodině odpoledne, sice bylo dvakrát zrychleno, ovšem i tak nám show šesti pluhařů přijde neskutečná. Zvláště pokud si na začátku videa všimnete, že šestý pluh se k pětici připojuje později z připojovacího pluhu.

Prvních pět pluhů má navíc kromě hlavní radlice i ještě jednu menší na boku, kterou směřují sníh na řidiče jedoucího vedle. Poslední pluh je pak vybaven i speciálním vozíkem s řiditelnými nápravami, který jede za tahačem bokem a odstraňuje sníh v nejkrajnějším pruhu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy