Takhle vypadá budoucnost doručování zásilek v praxi

Společnost Domino's doručuje pizzu pomocí Fordů s technologií autonomních řízení | foto: youtube.com

Není to tak dlouho co jsme informovali, že společnost Domino's Pizza ve spolupráci s automobilkou Ford zahájila rozvor pizzy automobily bez řidičů. Od té doby se o službě příliš nemluvilo a mnoho z nás na ni už nejspíš zapomněla. Nedávno zveřejněné video z Las Vegas však ukazuje, že služba se nejspíš ujala a daří se jí dobře.

Ohledně spuštění nové služby doručování pizzy autem bez řidiče se vznášelo mnoho otázek a nejasností. Automobilka ani výrobce pizzy si nebyli jisti jak dobře budou lidé na novou službu reagovat, jak si poradí s vyjmutím pizzy s auta a zda prostě nebudou líní dojít si pro pizzu na chodník, když by ji běžný poslíček doručil až ke dveřím.

Autonomní vozy Ford Fusion Hybrid, se kterými společnost Domino's zahájila rozvážku po městech Ann Arbor a Michigan, tak ze začátku doprovázeli technici Fordu a další výzkumníci, kteří kromě vozu sledovali i chování a přístup zákazníků.

Pilotní program ale nejspíš dopadl uspokojivě a autonomní Fordy zřejmě získali povolení k lokálnímu provozu dokonce i bez dohledu za volantem. Minimálně na videu, které bylo zveřejněno před pár dny na YouTube profilu ViralHog, totiž není za volantem Fordu nikdo vidět.

Automobil si přitom počítá naprosto perfektně, v obytné čtvrti jede pomalu, zastaví u křižovatky se stopkou a poté zastaví před domem člověka, který si pizzu objednal. Ten již čeká venku a rychle do tabletu umístěného na boku auta zadává kód, který mu předtím přišel textovou zprávou. Automobil kód zpracuje, stáhne okénko a vyzve objednavatele k vyzvednutí zásilky.

zdroj: youtube.com

Celý proces je rychlý, plynulý a bez zaváhání. Automobil pak poděkuje za objednávku, zavírá okno a pomalu odjíždí. Zkrátka budoucnost v praxi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy