Nový postrach zlodějů aut? V zámoří stačí k jejich odražení skutečně málo

Ilustrační foto | foto: pixabay.com

Bránit se před zloději aut obvykle vyžaduje investice do alarmu, zámku převodovky nebo sledovacího zařízení. V zámoří si však lze tyto starosti usnadnit pouze správnou volbou převodovky. Jak se totiž opět ukázalo, manuální řazení a tři pedály se stávají pro americké zloděje aut naprosto nepřekonatelným problémem. Své by o tom mohla vyprávět dvojice mladíků, které minulou středu zadrželi policisté v americkém státě Tennessee.

Krádež auta je ohavným zločinem, ovšem pokusit se během jednoho dne okrást o automobil hned dvě ženy, to už chce skutečnou absenci jakýchkoliv morálních zábran. Přesto se o to minulou středu pokusila dvojice mladíků ve věku 15 a 17 let, jak nyní informoval zpravodajský server RNN s odkazem na tiskovou zprávu policejního oddělení.

Dvojice mladíků se pokusila během středečního večera / noci okrást o automobily rovnou dvě ženy, jejich pokus však naštěstí pokaždé skončil nezdarem. Během prvního pokusu se pokoušeli dostat ženu z auta zaparkovaného v parkovací garáži. Mladíci měli obestoupit vůz z obou stran a následně křičeli na ženu, ať vypadne z auta a pokoušeli se jí z něj i vytáhnout.

Žena se však odmítala vzdát, začala křičet a opřela se o klakson, což oba mladíky zřejmě překvapilo a tak se nakonec dali na útěk. Žena podle všeho utrpěla drobná zranění, ovšem ošetření nakonec odmítla.

Dvojice lupičů amatérů se však odmítala vzdát a zhruba v půl osmé večer si vybrala novou oběť. Tou byla opět žena, která zrovna zaparkovala svůj vůz na parkovišti a vydala se k obchodu. V ten moment ale přiběhli zloději, vytrhli ji klíče od vozu z ruky a během chvíle už seděli za volantem.

„Během pár sekund ale vystoupili z vozu a vydali se na útěk po svých, neboť nebyli schopni řídit s manuálním řazením," uvádí tisková zpráva. Podobné zprávy se přitom v zámoří objevují poměrně často, jak uvádí web Jalopnik. 

Dodge Charger Pursuit | foto: FCA Group

Oba zloděje naštěstí ještě během večera zadrželi policisté a nyní budou čelit obviněním z pokusu o krádež vozidla, přepadení, atd. Jaké tresty výtržníkům hrozí bohužel nevíme, upřímně ale doufáme, že za své zbabělé jednání (přepadli pouze ženy) si vyslechnou adekvátní trest. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy