Zaměstnanci automobilky přišli o prémie. Jejich reakce byla radikální

Zaměstnanci jihokorejské továrny GM při útoku na kancelář předsedy představenstva | foto: youtube.com

Zaměstnanci jihokorejské pobočky automobilky General Motors se tento týden dozvěděli, že kvůli špatné ekonomické situaci přijdou o své prémie. To by samozřejmě naštvalo každého, ovšem oni v reakci na to vtrhli do kanceláře předsedy představenstva a pořádně ji přestavěli.

Zhruba minutu dlouhé video, které bylo zrychleno, zahrnuje patru jihokorejských zaměstnanců místní továrny automobilky General Motors, kteří se zrovna dozvěděli, že přijdou o své prémie. V reakci na to napochodovali do kanceláře předsedy představenstva, některé kusy nábytku odnesli a většinu ho na místě zdemolovali.

Agentura Bloomberg, která o případu informovala, bohužel nezískala vyjádření od odborů, které zaměstnance zastupují. Samotná automobilka GM však vydala prohlášení, ve kterém potvrzuje, že situaci vyvolalo oznámení o seškrtání prémií. Kromě zdemolování kanceláře pak zaměstnanci požadují ještě okamžitou demisi předsedy představenstva.

Útok dělníků na kancelář předsedy představenstva | zdroj: youtube.com

Úsměvné však je, že útok zaměstnanců na kancelář předsedy představenstva nazvalo GM v tiskové zprávě, kterou prezentoval Bloomberg, jako "násilný incident."

Hněv zaměstnanců se přitom dá alespoň částečně obhájit tím, že automobilka GM minulý rok navýšila své finanční rezervy o 2,69 miliardy dolarů. Výplata bonusů je přesto problém. Je nutné ovšem připomenout, že GM již dříve pohrozilo, že továrnu v Jižní Korei úplně uzavře, pokud se nedočká ústupků od vlády a odborů. 

Samotný incident nakonec automobilka předala k řešení místní policii, neboť vzbouření zaměstnanci odmítali opustit prostory továrny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy