Bojíte se zlodějů? Tahle vychytávka udělá z vašeho auta trezor, a to doslova

Bentley Bentayga dostalo od Mullineru první praktickou drobnost: bezpečnostní schránku s čtečkou otisků prstů | foto: Bentley

Britští technici a designéři si zřejmě udělali výlet k českému supermarketu, kde si všimli tabulky „auto není trezor." Jak jinak si lze totiž vysvětlit, že do prémiového SUV Bentley Bentayga nyní nabízejí malou bezpečnostní schránku, k jejímuž otevření vám kromě klíče poslouží i otisk prstu?

Pokud patříte k těm pár šťastlivcům, kteří si mohou dovolit utratit téměř 6 milionů korun za nové Bentley Bentayga, pak sebou nejspíš nosíte i řadu cenností, o které byste neradi přišli. A právě k úschově podobných cenností bude nejspíš sloužit nová uzamykatelná schránka, která usídlila ve středové konzoli pod loketní opěrkou.

Na první pohled se nejedná o příliš velký prostor, takže na schovávání pistole zapomeňte, nicméně pokud si potřebujete odložit cenné hodinky, sponu s bankovkami, flash-disk se státním tajemstvím nebo konspirační mobilní telefon, prostoru bude více než dost.

Schránka je navíc čalouněna, takže se nemusíte bát žádného poškození ani škrábanců. Při uložení mobilního telefonu zde navíc naleznete i USB porty k nabíjení nebo připojení k palubnímu multimediálnímu systému. Jednou z největší předností je ale fakt, že už nikdy nebudete muset hledat klíče. Schránka je totiž vybavena čtečkou otisků prstů, která má navíc paměť hned pro několik osob.

Vývoj této drobnosti mají na svědomí lidé z oddělení Mulliner, kteří se běžně zabývají vývojem různých speciálních edicí. V minulosti jsme tak mohli vidět jejich podpis na speciální edici pro rybáře s oblibou v muškaření, nebo na variantě určené pro sokolníky. Vždy se přitom jednalo o přehlídku nejluxusnějších materiálů v kombinaci s unikátním uspořádáním interiéru a zavazadlového prostoru.

Tato bezpečnostní schránka je tak dost možná prvním prakticky využitelným dílem z nabídky Mulliner, za kterou by si mohlo chtít připlatit více zákazníků.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy