To byl policejní zásah! Proč se musíme učit až v Rusku?

Ruský policista si zahrál na Terminátora a probojoval se do ujíždějícího vozu | foto: youtube.com

Znáte ten typ lidí, kteří donekonečna sledují svůj oblíbený film, až se začnou považovat za jeho hlavní představitele? S podobným problémem se nejspíš potýkal i tento ruský policista, který riskoval vlastní život, jen aby zastavil ujíždějícího řidiče pod vlivem alkoholu. Přitom si však počínal téměř jako stroj T1000 z filmu Terminátor.

Kontrola řidiče Renaultu Logan, která se odehrála v ruském městě Ishim, se zvrhla v něco, co nikdo nečekal. Jakmile se totiž policisté začali přibližovat k vozu, řidič se rozhodl ujet. Jeden z policistů se však odmítl vzdát a a na strmou záď vozu naskočil.

Ruský policista se po vzoru Terminátora probojoval do ujíždějícího vozidla (0:49) | zdroj: youtube.com

Během několika následujících sekund se pak policista levou rukou přidržoval, zatím co pravou se snažil prolomit sklo. Po několika silných úderech na jedno místo se mu to nakonec podařilo a policista se dostal do vozu, kde řidiče zpacifikoval a přinutil zastavit (pravděpodobně stejným způsobem, jakým se dostal do vozu).

Scéna tak v mnoha lidech vyvolává vzpomínky na legendární první díl Terminátora, kde nám Arnold Schwarzenegger v roli stroje T1000 předvedl něco podobného. Tehdy se ale jednalo jen o filmové triky, zatím co tento policista skutečně riskoval svůj život. Stačilo přitom, aby řidič přišlápl plyn, párkrát s vozem zahýbal a policista mohl skončit velice ošklivě poraněn.

To se ale naštěstí nestalo, policista vyvázl bez zranění (tedy pokud se nepořezal) a řidič byl obviněn pouze z řízení pod vlivem alkoholu a odporu při zatýkání.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy