Scéna jako z Jurského parku: Mercedes zalil legendární SUV do 44 tun pryskyřice

První generace SUV Mercedes-Benz třídy G v obří kostce průmyslové pryskyřice | foto: Daimler AG

Už za pár dnů se nám oficiálně představí nová generace legendárního SUV Mercedes-Benz třídy G, kterou automobilka představí na autosalonu v Detroitu. Ještě předtím se však automobilka rozhodla strhnout na sebe pozornost modelem starší generace v několikatunové kostce průmyslové pryskyřice.

Blok umělého jantaru je zhruba 5,4 metru dlouhý, 2,4 metru široký, 3 metry vysoký, váží 44,5 tuny a jeho výroba trvala 90 dnů. Uvnitř je pak doslova zakonzervována první generace Mercedesu G (Geländewagen) z roku 1979 ve variantě 280GR.

Čtyřdveřové SUV má pod kapotou 2.8 litrový řadový šestiválec o výkonu cca 150 koní s točivým momentem 230 Nm. Na silnici se nejednalo o žádného trhače asfaltu, ovšem díky pohonu 4x4 se jednalo o velice schopný vůz do terénu. Ostatně právě díky těmto vlastnostem se stalo Gčko známé po celém světě, tedy než se z něj stal symbol luxusu.

Proč se Mercedes rozhodl provést něco podobného s takto cenným kusem jeho historie netušíme, nicméně pevně věříme, že z pohledu návštěvníka autosalonu se musí jednat o velice zajímavý exponát.

Co se nové generace Mercedesu-Benz třídy G týče, její představení sice proběhne až 15. leda, nicméně my už nyní víme, že svým předchůdcům ostudu neudělá. Díky novému podvozku a upraveným jízdním režimům by měl být vůz v terénu stejně schopný a na silnicích by měl být ještě komfortnější. Velký pokrok také udělal jeho interiér. Exteriér by však podle uniklých fotografií neměl být příliš jiný.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy