Američané si vydupali Mazdu 3 s pohonem 4x4. Dostane se i na Evropu?

Mazda 3 s pohonem všech kol i-Activ AWD | foto: Mazda Motor

Většina lidí toužících po pohonu všech kol se v poslední době otáčí hlavně k segmentu SUV a Crossoverů, ovšem stále existuje i menší skupinka lidí, kteří by si rádi ponechali své kompaktní vozy, pouze by je rádi obohatili o další hnanou nápravu. A právě tato skupinka lidí dosáhla svého u řidičsky tolik oblíbené Mazdy. Zatím však jen v USA

Pokud se totiž budeme bavit o Mazdě a její nabídce vozů s pohonem všech kol, většinou skončíme u modelů CX-3, CX-5 a CX-7. Na rozdíl od Američanů se však v Evropě ještě můžeme těšit z přítomnosti Mazdy 6 kombi s pohonem všech kol, nicméně kompaktní vozy s tímto benefitem zde nám také chybí.

Během autosalonu v Los Angeles však Masahiro Moro, výkonný ředitel Mazdy pro severoamerický trh, uvedl, že automobilka si je dobře vědoma sílící poptávky po těchto vozech, takže pověřil oddělení výzkumu a vývoje řešením možností, jak tuto poptávku uspokojit. Američanům tak do budoucna svitla naděje.

Moro již naznačil, že faceliftovaná Mazda 6 s 2.5 litrovým přeplňovaným motorem se bohužel s pohonem všech kol i-Activ AWD spojit nedá. Některé z budoucích modelů, plánovaných na rok 2019, by už však díky platformě SkyActiv-Body 2 a SkyActiv-Chassis 2 tuto vlastnost nabídnout mohly, jak uvádí web AutoEvolution.

Automobilka není v implantování pohonu 4x4 menším modelům žádný nováček. Na svém domovském trhu totiž prodává se systémem pohonu všech kol i-Activ AWD i Mazdu 2 a kompaktní Mazdu 3.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy