První Tesla kombi už dostává jasné tvary. Co vedlo autora k jejímu stvoření?

Tesla Model S Kombi | foto: youtube.com

Automobilka Tesla v současné době nabízí pouze tři modely, ovšem karosářská varianta mezi nimi chybí. Co však mají dělat lidé, kteří si chtějí do kufru naložit svého psa a vyrazit s ním na výlet? Možností je hned několik, tento muž se však rozhodl pro unikátní přestavbu sedanu na kombi.

Oním mužem je jistý Phil Hayton, majitel Tesly Model S P90D, kterému v jeho Tesle zkrátka chyběla trocha prostoru k dobru pro jeho psa. Řešení? Přestavba elegantního sedanu na jedinečné kombi - kterému se jistá krása také nedá upřít.

Hoyton se do přestavby ale nepouštěl sám, pravděpodobně mu bylo jasné, že podobné zásahy vyžadují více než jen odvahu, trochu šikovnosti a peněz. Obrátil se proto na karosářskou společnost QWest z Norfolku, která mu s celou stavbou pomáhá / realizuje ji.

Jak se vám nová Tesla model S kombi líbí nebo nelíbí necháme na vás, nicméně Johnny Smith, velký milovník praktických rodinných vozů a moderátor pořadu "Fully Charged Show" shledal její design více než zdařilý.

Ve svém pořadu pak mluvil jak s majitelem automobilu, tak s ředitelem karosářské společnosti, podle jehož slov by se váha Tesly Model S kombi měla pohybovat zhruba na stejné hodnotě, kolik váží klasická Tesla. Karosářská společnost také věří, že díky úpravám karoserie by mohlo dojít na zlepšení aerodynamiky, což je v případě elektromobilů zvláště důležité pro maximalizaci dojezdu.

První Tesla model S kombi (21:22) | zdroj: youtube.com

Více informací o celé přestavbě se dozvíte v samotném videu, kde je vyřčena celá řada zajímavých informací. Tou nejpodstatnější je však skutečnost, že celý projekt by mohl být dokončen již během 3 týdnů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy