Toyota převlékla slavný Pick-up za RC model z osmdesátých let, výsledkem je Hilux Bruiser

Toyota Hilux Bruiser | foto: Toyota

Nejde však o výtvor samotné automobilky, velký podíl na něm mají technici z britské společnosti Arctic Trucks, kteří stáli za stvořením legendárního speciálu Polar Hilux. A jistě není nutné připomínat, jakého úspěchu tento model dosáhl pod taktovkou Top Gearu.

Hilux Bruiser si však nedává za cíl dobít severní pól, pouze vzdává hold legendárnímu dálkově ovládanému modelu Toyoty Hilux, který v osmdesátých letech vyráběla společnost Tamiya.

Upravený vůz vznikl na základě Hiluxu Extra Cab, který dostal konverzi AT35 právě od výše zmíněné společnosti Arctic Trucks. Tato úprava zahrnuje výměnu podvozku, úpravu diferenciálu a také podstatné zvětšení podběhů, díky čemuž bylo možné nainstalovat 35-palcové off-roadové pneumatiky.

Aby se Hilux co nejvíc přiblížil svému vzoru z osmdesátek, dostal speciální metalickou vinylovou fólii v odstínu "Diamond Blue", kterou dodali odborníci z Funkee Fish. Zbytek nálepek se pak dodělával ručně a na zakázku. Třešničkou na dortu se pak stala imitace antény a zapínání posuvným spínáčem.

Na rozdíl od dálkově řízeného Nissanu GT-R, o kterém jsme psali nedávno, má tahle Toyota všechny ovládajíc prvky původní a ovladač k nepotřebujete. Stačí naskočit za volant a k dipozici budete mít 148 koní generující dieselový čtyřválec, který pohání skrze šestistupňový manuál všechna kola.

Pokud se vám Hilux Bruiser zalíbil a začali jste po něm tajně toužit, máme pro vás špatnou zprávu. Vznikl pouze jediný exemplář a ten je určen k výstavám na různých akcích napříč Velkou Británií.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy