Neskutečný smolař! Hledal soupeře k silničnímu závodu, vybral si policistu v utajení

Dodge Charger Pursuit | foto: FCA Group

Eugene Thome, čtyřicetiletý výtržník z amerického státu Indiana, aspiruje na cenu smolaře roku. Během jízdy v Dodge Charger ho totiž popadla chuť si na silnici zazávodit, vybral si k tomu ale toho nejhoršího možného soupeře: policistu v utajení.

Celou událost popsal pro zpravodajský web ActionNewsJax.com policista  Jim Fish, který byl právě tím policistou v neoznačeném voze, kterého si Thome vybral k závodu.

Policista byl na běžné hlídce v neoznačeném policejním voze, když si ve zpětném zrcátku všiml černého vozu Dodge Charger, který se za něj přiřítil ve vysoké rychlosti a několikrát na něj dorážel. Poté řidič Chargeru šlápl na plyn a policejní vůz agresivně předjel, přičemž ještě stihl kličkovat mezi ostatními automobily. 

Když to policista viděl, zapnul majáky a vydal se černý Charger pronásledovat. Jak se později ukázalo, za jeho volantem seděl čtyřicetiletý Eugene Thome, který po krátkém ujíždění svůj vůz odstavil a začal před policistou utíkat po svých.

A měl k tomu rozhodně dobrý důvod. Už v minulosti měl problémy se zákonem právě kvůli porušování předpisů a mimo jiné také porušil svou podmínku, takže byl pro policii hledanou osobou. Po krátkém běhu ale nakonec rezignoval, zastavil a nechal se bez odporu zatknout.

Muž za volantem Dodge Charger nedokázal odolat touze po závodění, vybral si ale špatného soupeře | foto: Dodge

Během výpovědi na policii pak uvedl, že si chtěl s někým zazávodit, ale až příliš pozdě si všiml, že doráží na neoznačené policejní auto. Kvůli tomu, že věděl jaké maléry už má na triku, se pak snažil ujet. Nyní ho čeká obvinění z několika přečinů a o závodění bude moci pár let jen snít zpoza mříží.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy