Chevrolet oslavil 50. výročí autíček Hot Wheels speciální edicí Camara

Chevrolet Camaro Hot Wheels 50th Anniversary Edition | foto: Chevrolet

Chevrolet se pochlubil speciální edicí modelu Camaro ve speciální edici "Hot Wheels 50th Anniversary", která oslavuje významné výročí těchto populárních autíček. Premiéra by se měla uskutečnit až na akci SEMA v Las Vegas, ovšem Chevrolet uvolnil fotografie i prezentační video o něco dříve.

Tato speciální edice by se měla začít prodávat až příští rok a nebude zrovna levnou záležitostí. Za pár stylových úprav totiž zákazník připlatí 4,995 dolarů, tedy cca 108 000 korun. Speciální edice bude dostupná pro varianty 2LT a 2SS a to jak ve variantě kupé, tak pro kabriolety.

A co tedy zákazníci za tento nemalý příplatek dostanou? Například unikátní oranžovou barvu "Crush orange", kterou po celé délce vozu protínají dva černé pruhy, které mají připomínat klasické autodráhy Hot Wheels.

Oranžového lakování se dočkaly také třmeny brzd, brzdová světla byla lehce zatmavena a úprav se dočkala i čelní maska, kde se objevují nově chromované detaily. V podbězích se objevila nová kovaná kola o průměru 20" palců a na voze nechybí ani několik znaků upozorňujících na speciální edici.

Chevrolet Camaro Hot Wheels 50th Anniversary Edition (01:00) | zdroj: youtube.com

Změny se nevyhnuly ani interiéru. Na posádku čekají oranžovo-černá kožená sedadla , kontrastní oranžové prošívání kam jen oko dohlédne, oranžové bezpečnostní pásy, oranžové prvky na dveřích i ve středovém panelu a samozřejmě i speciální koberečky. Posledními detaily jsou pak loga Hot Wheels a speciální edice na prazích, na volantu a také na hlavových opěrkách.

Viceprezident společnosti Hot Wheels ve svém vyjádření uvedl, že v šedesátých letech se společnost Hot Wheels a model Camaro podílely na rozvíjení designu vozidel i zvyšování jejich rychlosti - a to jak ve světě reálných vozidel kategorie Pony cars, tak ve světě modelů. Je proto nadšen, že si nyní skalní příznivci autíček Hot Wheels mohou vychutnat esenci Hot Wheels ve skutečném Chevroletu Camaro.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy