Nejrychlejší silniční auto světa? Bugatti Chiron vyzve na souboj Hennessey Venom F5

Hennessey Venom F5 | foto: Hennessey

Společnost Hennessey Performance potvrdila, že její poslední model Venom F5 se pokusí pokořit Bugatti Chiron již prvního prosince tohoto roku na akci SEMA v Las Vegas. Dopomoci mu k tomu mají speciální karbonová konstrukce a V8 o výkonu 1500 koní.

Společnost sídlící v Texasu doufá, že její nejnovější model Venom F5 se stane nejrychlejším silničním autem na světě a pokoří tak Bugatti Chiron podobně, jako se to před lety povedlo modelu Venom GT s Bugatti Veyron.

Na rozdíl od svého předchůdce bude Venom F5 postaven na zakázkové platformě vyrobené z uhlíkových vláken a o dostatek výkonu se postará dvakrát přeplňovaný motor V8, který produkuje téměř 1500 koní. O přenos výkonu na kola se postará převodovka s řazením pádly pod volantem.

V Hennessey očekávají, že nový Venom F5 by mohl být až o půl tuny lehčí než Chiron, což by mu mohlo v jeho cestě za světovým rychlostním rekordem dost pomoci. Samotný John Hennessey pak během rozhovoru pro magazín Top Gear uvedl, že u nového modelu očekává maximální rychlost okolo 290 mil za hodinu, tedy cca 466,7 km/h.

Hennessey Venom F5 (01:00) | zdroj: youtube.com

O návrh celého vozu se postarala zcela nová divize "Hennessey Special Vehicles" a výroba vozu bude probíhat v továrně Hennessey sídlící v Texasu. A nám nyní nezbývá než jen odpočítávat do prvního prosince, kdy se konečně ukáže, zda bude Venom F5 skutečným přemožitelem Chironu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy