Nový Hummer má za sebou silniční premiéru, vypadá absolutně famózně

Nový a plně elektrifikovaný Hummer H1 od rakouské společnosti Kreisel Electric představil dokonce sám Arnold Schwarzenegger | foto: Kreisel Electric

Vlastně se jedná spíše o staronový Hummer, neboť zatímco karoserie tohoto ikonického off-roadu pochází už z devadesátých let, pod ní se ukrývá čistě elektrický pohonný systém, který je dílem techniků využívajících ty nejmodernější dostupné technologie.

Svou oficiální premiéru si Hummer H1 EV odbil už před pár týdny, kdy ho v areálu společnosti Kreisel Electric představil dokonce sám Arnold Schwarzenegger, ze kterého se v posledních letech stal velký ekolog a již dříve si nechal u Kaiser Electric přestavět svůj Mercedes-Benz G na elektromobil.

V případě modelu H1 se však nedíváme na žádného žrouta stovek kilometrů. Jeho hranatá karoserie zřejmě nebude patřit mezi nejaerodynamičtější počiny posledních desetiletí a navíc se jeho váha pohybuje okolo 3.3 tun.

V terénu by však mohl být elektrický Hummer zcela nepřekonatelný. Už při pohledu na jeho jízdu po silnici je vidět jeho obrovská světlá výška a díky kolům v rozích karoserie má fenomenální nájezdové úhly. Se svou baterií o kapacitě 100 kWh navíc na jedno nabití ujede jen cca 300 kilometrů, takže na výlety do přírody vůz jako stavěný. Na webu InsideEv se však spekuluje i o pozdější možnosti implementace většího akumulátoru, díky kterému by vůz mohl dosahovat vyššího dojezdu i lepších výkonný v terénu nebo při večerní.

Pokud by vás zajímaly technické parametry, pak pod kapotou kromě již zmíněného akumulátoru naleznete i dvojice pořádných elektromotorů o výkonu 360 kW (490 k), které pohánějí obě nápravy. Maximální rychlost vozu se pohybuje okolo 120 km/h, ovšem kdo ví, jak se vůz během takové rychlosti bude chovat. Mnohem bezpečnější tak bude spíš pomalejší jízda.

Hummer H1 EV od Kreisel Electric (01:01) | zdroj: youtube.com

Člověka jen trochu zamrzí, že dodnes neznáme prodejní cenu, ani počet plánovaných kusů. JE také docela možné, že vůz bude stavěn zakázkově jen pro určitou skupinu majetnějších.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy