Luxusní BMW M550i neujelo ani kilometr. Proč ho nikdo nechce ani za 23 tisíc?

BMW M550i poškozené hurikánem Harvey | foto: Copart

Prakticky nové BMW M550i xDrive s nulovým nájezdem stojí na přeplněném parkovšiti v americkém městě Houston a i přes jeho absurdní cenu se mu všichni potencionální kupci vyhýbají velikým obloukem. Zajímá vás důvod? Tohle auto je totiž jednou z obětí hurikánu Harvey.

Automobil který je momentálně vystaven na dražebním webu Copart je ale pouze jedním z několika statisíců vozů, které hurikán Harvey poničil. Přesné číslo zničených stále nebylo stanoveno, ovšem odhady se pohybují od půl až po jeden milion automobilů určených na odpis, likvidaci nebo k prodeji na náhradní díly.

U aukcí automobilů bývá zvykem, že prodávající doplní k automobilu alespoň pár slov o jeho servisní historii, stavu, výbavě, atd. V tomto případě je to ale víceméně zbytečné, neboť z fotek je už na první pohled vidět, že tohle auto si v záplavách způsobených hurikánem rozhodně zaplavalo - a možná se i potápělo.

Zatímco na povrchu karoserie jsou poměrně dobře vidět známky po vodě, interiér vypadá na první pohled až neuvěřitelně zachovale. Žádné bláto, žádná plíseň a jen minimum známek po vodě, tedy snad jen s výjimkou přístrojového štítu, který je zaneřáděn podobně jako karoserie.

Co se techniky týče, vůz je samozřejmě nepojízdný. Zatímco motoru nejspíš nic nebude, elektronika skončila v křemíkovém nebi. Jediným dobrým důvodem ke koupi vozu tak může být snaha vydělat na náhradních dílech, ovšem zůstává otázkou, kolik jich zůstalo "zachovalých" a vhodných k přeprodeji.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy