Chystají se v Mnichově velké věci? Tajemství poodhalil patentový úřad

Ilustrační foto (BMW M4 Competition Sport 2016) | foto: BMW

Mnichovská automobilka BMW si pro své fanoušky zřejmě chystá řadu překvapení, které by nám mohly vykouzlit velký úsměv na rtech. Podle úniku informací z patentového úřadu se totiž zdá, že je na cestě pár opravdu ostrých modelů, které nám už pár let na trhu chybí

Podle jednoho z uživatelů diskuzního fóra Bimmer Post si totiž mnichovská automobilka BMW v nedávné době registrovala u patentového úřadu řadu názvy nových modelů M1 CSL, M2 CSL, M3 CSL, M4 CSL, M5 CSL, M6 CSL, M7 CSL a M8 CSL. Fanoušci sportovních automobilů se mohou těšit na paletu nových a výkonných vozů.

Novinka o registraci nových modelů na patentovém úřadu přitom přichází jen několik týdnů poté, co šéf sportovní divize BMW Frank Van Meel ohlásil, že návrat řady modelů s označením CSL se teprve zvažuje.

Kromě modelů CSL však patentový úřad přijal žádost o registraci označení od M1 CS až po M8 CS. Zatímco označení CSL (Soupe Sport Light) se používá pro spartánské vozy zaměřené zejména na trať, označení CS (Coupe Sport) patří k poněkud civilnějším vozům, které nabízí nadprůměrné výkony na okruhu, ovšem stále si zachovávají podstatu komfortního cestovního vozu.

Podle odhadů webu CarScoops, od kterého informace přišly, je však krajně nepravděpodobné, že by automobilka nabízela modely CS a CSL u každé modelové řady. Jde tedy spíše o preventivní krok, který má ostatním automobilkám zabránit parazitovat na pověsti BMW.

Testování BMW M2 na Nürburgring - možná již v úpravě M2 CSL | foto: youtube.com

Označení CS a hlavně CSL se tak dočkáme jen na pár vybraných modelech, ovšem kdy, to je stále otázkou času.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy