Upřednostní Jaguar svá SUV před klasickými sporťáky? Tohle prozradil šéf designu

Jaguar F-Type dostal v rámci modernizace lepší interiér a novou verzi 400 Sport. | foto: Jaguar

Tradiční britské automobilce se v posledních letech daří zejména na trhu SUV, kde excelují modely E-Pace a F-Pace. I přes jejich úspěch se ale automobilka nehodlá vzdát ani klasických sportovních modelů, navzdory jejich slabším prodejům.

Na toto téma se pro web AutoNews rozpovídal Ian Callum, ředitel designového oddělení automobilky Jaguar. Podle jeho slov automobilka nemá žádné plány na opuštění tohoto segmentu a poznamenal, že je v plánu zákazníkům nabídnout novou řadu sportovních vozů. Taková zpráva je více než pozitivní, zvlášť přihlédneme-li ke skutečnostem, kdy sportovní Jaguar XK zmizel z trhu v roce 2014 a model F-Type se neprodává tak dobře, jak se očekávalo.

Podle dostupných údajů se Jaguaru podařilo celosvětově prodat cca 45.000 modelů F-Type, přičemž na trhu se tento model objevil již v roce 2013. Dle odhadů CarSalesBase pak Jaguar prodal v USA za minulý rok 4,069 vozů F-Type, zatímco Porsche udalo asi 6,260 modelů Boxster a Cayman.

Callum také razantně odmítl názor, podle kterého by sportovní vozy měly padnout za oběť SUV a Crossoverům.

Jaguar F-Type bude nově dostupný také s dvoulitrovým čtyřválcem | foto: Jaguar

O nástupci modelu F-Type toho Callum nechtěl příliš prozradit, nicméně Joe Eberhardt, CEO Jaguar Land Rover pro Severní Ameriku, potvrdil, že nové sportovní vozy Jaguar budou nabízeny i s elektrifikovanou pohonnou jednotkou. To ovšem není nic překvapivé, zvláště přihlédneme li k prohlášení společnosti Jaguar Land Rover, podle které by měl být každý model od roku 2020 elektrifikován. Nástupce modelu F-Type tak bude v nabídce i jako hybrid, plug-in hybrid nebo elektromobil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy