Ferrari opět na vrcholu? Těžko najdete lepší řidičské auto, zní z úst expertů

Ferrari 488 GTB v úpravě Misha Designs | foto: Misha Designs

Na světě existují desítky a možná i stovky zajímavých, rychlých nebo praktických automobilů, ovšem co když hledáte ten nejlepší vůz pro klasického řidiče, který si chce vychutnávat radost ze zatáček a nezajímá ho kam složí nákup, kočárek a děti? Na tuhle otázku hledali odpověď redaktoři z MotorTrend

Vybírání to rozhodně nebylo lehké, ostatně v letošním ročníku se o titul nejlepšího řidičského auta proti sobě postavily vozy jako Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Aston Martin DB11, Chevrolet Camaro ZL1 1LE a Corvette Grand Sport Z07, Lexus LC 500, Mazda Mx-5 RF, McLaren 570GT, Mercedes-AMG GT R, Nissan GT-R NISMO, nebo Porsche 718 a Porsche 911 Turbo S.

Vítěz ovšem mohl být jen jeden a pro letošní rok se jím stalo Ferrari 488 GTB, pod jehož kapotou se ukrývá skvostný přeplňovaný motor V8.

Vybrat z této nabídky jen jeden vůz nebylo snadné, ovšem redaktoři MotorTrendu na to šli poctivě a skoro až vědecky. Každý automobil totiž podrobili testování jak na klikatých silnicích v Kalifornii, tak na poměrně náročném okruhu Laguna Seca. U automobilu ovšem nešlo jen o jeho rychlost, ale o každý detail.

To ostatně zdůrazňuje i Ed Loh, šéf-editor Motor Trendu, podle kterého spolupráce mezi motorem, převodovkou a šasi 488 GTB jasně ukazuje, jak dobře Ferrari svým výkonným vozům rozumí a jak dokáže využívat své zkušenosti získané desítkami let výroby silničních i závodních strojů.

Pro Ferrari se jedná teprve o druhý úspěch v této anketě, prvním výhercem byl model s atmosferickým motorem 458 Italia. Minulý rok zvítězil McLaren 570S a předním Mercedes-AMG GT. Celkově nejvíc úspěchů na kontě má ovšem automobilka Porsche, jejíž model 911 v různých modifikacích uspěl minimálně 4x.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy