Neporazitelný Pick-up slaví 50. narozeniny, s věkem ale rozhodně nevyměkl

Toyota Hilux Invincible 50 | foto: Toyota

Na světě neexistuje mnoho automobilů, které by za uplynulých 50 let dokázaly prokázat větší odolnost, než právě Toyota Hilux. Jak kdysi ukázal test v Top Gearu, tohle auto je zkrátka nezastavitelné. Když tedy přišel čas oslavit jeho 50. narozeniny, automobilka si nemohla nechat tuto příležitost ujít.

K oslavě tohoto významného výročí tak vznikl model "Toyota Hilux Invincible 50" (Invincible = neporazitelný), který vychází z celosvětově dobře známého pickupu. Jedinou výjimku tvoří severní Amerika, kde je Hilux známý pod názvy Toyota Tacoma & Thundra.

Speciální vůz dostal klasické stříbrné lakování a na jeho zadní části se objevily červeno-černý polep s výrazným nápisem "Invincible". Dalšími novinkami jsou černé kovové nášlapy prahů, výrazné černé lemy podběhů, ochranné oplechování podvozku nebo 18" palcová kola s terénními pneumatikami BF Goodrich.

Drobných změn se dočkala i nákladová plocha, která dostala černě lakovaný rám a úložný box. Drobné změny se měly odehrát i v interiéru, o co konkrétně jde ale bohužel nebylo specifikováno.

Kromě těchto parádních designových změn se ale jedná o zcela běžnou Toyotu Hilux, kterých po světě jezdí desetitisíce - a to dokonce i v Evropě. Ačkoliv zde obliba vozů této kategorie není nikterak velká, Toyota letos očekává prodeje přesahující 40,000 kusů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy