Puristické Porsche 911 opět na dohled. Prodej možná bude probíhat podle jiných pravidel

Porsche 911 R je novou modlou puristů, má atmosférický šestiválec a manuální převodovku. | foto: Porsche

Když v roce 2016 představilo Porsche puristickou 911 R s atmosferickým motorem a manuální převodovkou, strhl se kolem ní obrovský poprask. Produkce modelu však byla limitována na pouhých 991 kusů, což následně vyústilo v neskutečný růst ceny. Vůz s pořizovací cenou necelých 185,000 dolarů se tak během krátké doby začal prodávat i za ceny převyšující jeden milion dolarů.

Teď se myšlenka na výrobu a prodej dostupného ale hlavně puristického Porsche 911 opět vrátila, tentokrát už by ale produkce nemusela být limitována.

Během tiskové konference k představení poslední generace Porsche Caynne se o tom zmínil šéf výzkumného a vývojového centra automobilky Michael Steiner, který v rozhovoru pro Autocar připustil, že výroba modelu bez výrobních omezení by teď mohla být na řadě.

Takové prohlášení je samozřejmě na míle vzdáleno oficiálnímu potvrzení, že by se v Porsche na nějakém podobném modelu v současné chvíli pracovalo. Na druhou stranu nám to ale dává naději, že i lidé z automobilky už si uvědomili, kolik lidí by si rádo vychutnalo syrový zážitek z jízdy, jaký nabízel právě model 911 R.

V současné době se ale od automobilky Porsche očekává spíše představení limitované série modelu Speedster, jehož premiéra by se mohla odehrát již na autosalonu ve Frankfurtu, jak uvádí web Motor1. Kromě toho se také předpokládá, že automobilka má v plánu nejdříve nabídnout zákazníkům model GT3 Touring Package a také vylepšenou variantu modelu GT3 RS.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy