Cestou z dovolené se obrňte trpělivostí, domů bude vyrážet půlka Evropy

Ilustrační foto | foto: pixabay.com

ÚAMK dnes vydalo další varování týkající se dopravních komplikací během následujících dnů. Cesta domů bude tento víkend opět velmi turbulentní a vyčerpávající. Kolona a zpomalení dopravy se dá očekávat téměř na všech hlavních tazích směrem domů.

V Severním Porýní-Vestfálsku, Hamburku, Berlíně, Braniborsku, Meklenbursku-Předním Pomořansku a Šlesvicku-Holštýnsku končí prázdniny. Totéž platí, například v Belgii, Francii a na severu a jihu Nizozemska. Tuto sobotu také naposledy v létě platí ve většině Evropy zákazy jízd pro nákladní automobily nad 7,5 tuny, příští víkend již turisté pojedou v sobotu s kamiony.

Německý tunel u Mnichova uzavřen
Výrazné komplikace čekají na řidiče, kteří budou chtít využít obchvat Mnichova (A99). Od sobotní 21 hodiny do nedělní 8 hodiny ranní bude zcela uzavřen tunel Allach. Tunel se nachází na severozápadní části obchvatu města Mnichova a tedy uzavírka se nedotkne turistů směřujících do Itálie.

Slovinská pobřežní silnice u města Koper uzavřena
Ti, kteří jezdili přes slovinské město Koper, aby objeli dálnici a ušetřili na mýtném mají výrazně ztíženou cestu. Nově je na dobu neurčitou zcela uzavřena pobřežní silnice mezi městem Koper a Izola. Na silnici smí chodit jen chodci a vjíždět jen cyklisti a vozidla IZS. Řidiči tak musí využívat nedalekou silnici H6, která je zpoplatněna formou dálniční známky.

Ceny pohonných hmot

Aktuální ceny PHM v Evropě | foto: ÚAMK

Ceny pohonných hmot bohužel pomalu ale nezadržitelně rostou v celé Evropě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy