McLaren ukázal jedinečnou repliku modelu 720S, celá je vyrobena z Lega

Jedinečná replika vozu McLaren 720S vyrobená z Lega | foto: youtube.com

Chtěli byste pracovat v exkluzivní automobilce, ale v pracovní době si hrát s Legem? Pak byste se měli nechat zaměstnat u McLarenu, jehož zaměstnanci v minulých měsících pracovali na stavbě jedinečné repliky modelu 720S z Lega.

Stavba repliky však nebyla žádná sranda. Pokud byste si chtěli postavit něco podobného doma, vyšlo by vás to na cca 2 000 hodin práce. Celá replika přitom začala se dvěma kovovými rámy, které byly připevněny k podlaze z lega. Na té pak technici postavili takřka přesnou repliku karoserie modelu 720S. Celkově na stavbu spotřebovali 280,000 kostiček Lega.

Nešlo však o bezcílnou stavbu pro zabití času, ale o smysluplný projekt. Posledních 13,000 kostiček totiž bylo nainstalováno na vůz během festivalu rychlosti v Goodwoodu (Goodwood Festival of Speed), díky čemuž se povedlo vybrat 2,700 liber (cca 78 tisíc) na charitativní účely.

Výsledek je ale skutečně působivý. Celková váha repliky se vyšplhala až na 1,6 tun, což je mimochodem více, než kolik váží funkční předloha.

Ta se navíc od modelu liší i přítomnosti dvakrát přeplňovaného 4.0 litrového motoru V8 o výkonu 527 kW (720 k) a 770 Nm točivého momentu. Díky spolupráci výkonného motoru se sedmistupňovou převodovkou SSG pak vůz dokáže vystartovat z 0 na 100 km/h za 2,9 sekundy a rychlost se vyšplhá až na 341 km/h.

Skutečný McLaren však není zrovna levná záležitost. Ovšem pokud po modelu 720S skutečně nesmírně toužíte, ale nechce se vám prodávat většinu párových orgánů a brát si několik půjček, pak by vás mohla potěšit alespoň malá replika Lego Speed Champions, která vyjde na cca 500 korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy