Kdo usedl za volant miliontého Porsche 911? Manažery ani celebrity nečekejte

Milionté Porsche 911 | foto: Porsche

Když automobilka Porsche vyrobila v květnu již miliontý model 911, dosáhla význameného milníku ve výrobě tohoto skvostného sportovního vozu. Mnoho lidí však zajímalo, kdo za jeho volant usedne. Pokud byste ale očekávali vysoce postavené manažery z automobilky, milionáře či celebrity, zatraceně byste se mýlili.

Šanci projet se v tomto výjimečném voze totiž dostalo jedenáct zcela obyčejných a náhodně vybraných obyvatel Stuttgartu. Automobilka tak chtěla vzdát hold obyvatelům města ve kterém továrna sídlí a kde v roce 1963 vznikl právě první vůz 911.

Právě na tento historický kousek miliontá 911 odkazuje svým vzhledem i doplňky. Například kožená sedadla jsou šitá stejným stehem, jaký se používal v 60. letech. Ve voze samozřejmě nechybí dřevěný volant a stříbrná palubní deska obklopující přístrojový panel také odkazuje na první 911.

Pod kapotou se nachází dvakrát přeplňovaný plochý šestiválec z modelu Carrera S spojený se sedmistupňovou manuální převodovkou. Maximální rychlost vozu se tak zastaví až na hranici 310 km/h.

Žádný z oněch jedenácti šťastných, kteří dostali možnost se vozem svézt, už do něj ale nejspíše znovu nenasedne. Milionté Porsche se totiž nikdy nedostane do prodeje, místo toho ho nyní čeká cesta kolem světa, během které se podívá do USA, Číny, Skotska na Nurburgring a nakonec zakotví v Muzeum Porsche v domovském Stuttgartu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy